Neovisni novinarski portal
7.12.2023.
POLITIKA / UKRATKO
Siniša Ružić. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/

Mostovac Siniša Ružić (MOST) se ispričao Sandri Perković nakon što ju je nazvao glupačom

Siniša Ružić. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/
 Siniša Ružić. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/

Siniša Ružić. foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/

ZAGREB, 7. rujna 2016. (Hina) – Mostov izborni kandidat, glumac Siniša Ružić u srijedu se u izjavi Hini ispričao Sandri Perković što ju je nazvao glupačom, pojasnivši da pritom nije mislio ni na kakvu spolnu ni osobnu kvalifikaciju, već na materijalnu i moralnu korupciju stranke Milana Bandića čiji je ona član.

 “Ispričavam se gospođi Perković zbog toga što sam upotrijebio riječ ‘glupača’. Svatko tko je čitao taj Facebook status mogao je shvatiti da se ne radi niti o rodnoj niti o spolnoj uvredi”, rekao je Ružić, koji se u utorak na svom Facebook profilu obrušio na Milana Bandića, ali i na zlatnu olimpijku Sandru Perković, u povodu Hanžekovićeva memorijala.

 Tim povodom Ružić je objavio post u kojemu stoji: “Milan Bandić, u svom kraju poznat pod nadimkom Prevara, dno je dna: korištenje djece u kampanji, zloupotreba Hanžekovićevog memorijala koji plaćaju građani, od strane olimpijske pobjednice i politički interesne glupače Perković; podmićivanje i trošenje gradskog novca za privatne tulume… jadno…srećom, gotov je… još samo nekoliko mjeseci”.
 U izjavi Hini pojasnio je da je Sandra Perković na memorijalu stajala ispod Bandićeva izbornog loga, ne kao privatna osoba, nego u kontekstu predizborne kampanje.
 “Sporna je riječ glupača, to je uvredljivo. Ispričavam se za tu riječ, ali kontekst je bitan. Smatram da je njezine zasluge na Olimpijskim igrama ne isključuju od činjenice da sudjeluje u podržavanju kriminala u Gradu Zagrebu”, kaže Ružić te ističe da je za taj njegov post zaradio “ogroman broj lajkova”.
 Četiri kandidatkinje Bandićeve Koalicije za premijera, koje su od njega zatražile ispriku zbog uvrede, pozvao je da se očituju o zloupotrebi djece u kampanji Milana Bandića, o zloupotrebi Hanžekovićeva memorijala te drugih događaja i manifestacija koji se financiraju iz proračuna Grada Zagreba.
 “Sve one koje su reagirale pozivam da se očituju o kriminalu i nezakonitim radnjama u gradskim ustanovama koje podržava i štiti Milan Bandić”, istaknuo je Ružić, kojega mediji navode i kao Mostova kandidata za ministra kulture.
 Riječ je, kaže, o karakterizaciji moralne i materijalne korupcije, a “glupača” nije ni psovka, ni zabranjena riječ.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI