Neovisni novinarski portal
24.9.2021.
POLITIKA
Ilustracija: Spomen-ploča koja je postavljena radi isticanja zasluga T. Tolušiću u obnovi mjesne ambulante (foto Facebook/Radio Slatina)

Tehnički ministar Tolušić sam sebi postavio spomen-ploču na ambulanti opće i dentalne medicine

Ilustracija: Spomen-ploča koja je postavljena radi isticanja zasluga T. Tolušiću u obnovi mjesne ambulante (foto Facebook/Radio Slatina)
Spomen-ploča (foto Facebook/Radio Slatina)

Spomen-ploča (foto Facebook/Radio Slatina)

Evo jedne otužne vijesti koja ukratko opisuje jad i bijedu domaće politike i jasno skicira tragikomični mentalni sklop glavnine hrvatskih političara. Nakon što je novcem građana i donacijama iz Europske unije nakon tko zna koliko vremena obnovljena mjesna ambulanta opće i dentalne medicine u mjestu Nova Bukovica u Virovitičko-podravskoj županiji, na adresi dr. Frane Tuđmana 4, na zid te zgrade odmah je zakucana spomen-ploča. Evo što na njoj piše:

Ovu spomen ploču, u znak sjećanja na dovršetak izgradnje ambulante u Novoj Bukovici, Doma zdravlja virovitičko-podravske županije, postaviše ministar regionalnog razvoja i fondova EU Tomislav Tolušić, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak i načelnik općine Nova Bukovica Željko Venci.

S ciljem izjednačavanja uvjeta zdravstvene zaštite bilo kojeg našeg grada i naselja, ali i zbog jednake brige za sve stanovnike Virovitičko-podravske županije, obnovljena je ova ambulanta, u čiji znak sjećanja podižemo ovu ploču.

Nova Bukovica, kolovoz 2016.

U Novoj Bukovici, tehnički ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Tomislav Tolušić, uz saborskog zastupnika Josipa Đakića, obnašateljicu dužnosti župana Sanju Bošnjak i načelnika Općine Nova Bukovica Željka Vencla svečano je otvorio zgradu ambulante opće i dentalne medicine Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije, kaže vijest.
Mutna fotografija sa stranica tehničkoh ministzarstva (www.razvoj.gov.hr)

Mutna fotografija sa stranica tehničkoh ministarstva (www.razvoj.gov.hr)

– Ako želimo da ljudi ostanu živjeti u Novoj Bukovici, Čađavici, Gradini, Sopju, moramo im minimalno osigurati zdravstvenu skrb. Ovaj projekt znači život za Novu Bukovicu – kazao je ministar Tolušić, kako navode na službenim stranicama njegova tehnička ministarstva.
Fotografija spomen ploče već se proširila društvenim mrežama, no čini se kako je izvorno preuzeta s portala Radio Slatine, koja je izvjestila o jednodnevnoj turneji tehničkog ministra Tolušića po tom kraju, u pratnji lokalnih HDZ-ovskih perjanica Josipa Đakića i Ivice Kirina (bivši ministar unutarnjih poslova).
S obzirom da nije imao ništa protiv postavljanja spomen-ploče ovakvog sadraža, može se zaključiti kako je tehnički ministar Tolušić zapravo sam sebi postavio spomen ploču.
S obzirom da fotografija spomen-ploče govori više od tisuću riječi o spomen-ploči, evo je još jednom:
Spomen-ploča (foto Facebook/Radio Slatina)

Spomen-ploča (foto Facebook/Radio Slatina)

 

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI