Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
POLITIKA / UKRATKO
Josipa Rimac izbačena s izborne liste HDZ-a

Josipa Rimac izbačena s izborne liste HDZ-a

Josipa Rimac na konferenciji za novinare Odbora za organizaciju proslave (Foto: Tris/H. Pavić)

Josipa Rimac (Foto: Tris/H. Pavić)

Bivša kninska gradonačelnica i saborska zastupnica Josip Rimac, koja je donedavno slovila za najmoćniju ženu HDZ-a, neće se naći na stranačkoj kandidacijskoj listi za rujanske prijevremene parlamentarne izbore.

– Tek nakon 5. kolovoza bit ću spremna komentirati način i postupak izbora stranačkih kandidata na sjednici Županijskog odbora, a imat ću potrebe puno toga za reći – kazala je Josipa Rimac za Jutarnji list.

Odluka da se Josipa Rimac ne nađe na izbornim listama epilog je sjednice Županijskog odbora HDZ-a Šibensko-kninske županije, na kojoj je tajnim glasovanjem izabrano osam od 11 predloženih kandidata, piše Jutarnji list. Odabrana ‘osmorka’ konkurirat će pri sastavljanju HDZ-ove liste u 9. Izbornoj jedinici, a šibensko-kninska stranačka organizacije polaže pravo na svoja četiri kandidata.

Josipa Rimac na sjednici nije dobila dovoljan broj glasova da uopće konkurira za stranačku izbornu listu, čija će nositeljica biti ‘šibenska’ europarlamentarka Ivana Maletić. Iz unutarstranačke izborne utrke otpao je i Ante Kulušić.

Josipa Rimac nije u utorak željela komentirati odluku Županijskog odbora o njezinom izostavljanju s popisa kandidata za izbornu listu.

– Trenutno imam puno posla, kao članica Organizacijskog odbora u pripremi središnje proslave Dana pobjede i domovinske zahvalnosti. Ne želim da išta zasjeni proslavu pobjedonosne Oluje, najvećeg dana u hrvatskoj povijesti. Tek nakon 5. kolovoza bit ću spremna komentirati način i postupak izbora stranačkih kandidata na sjednici Županijskog odbora, a imat ću potrebe puno toga za reći”, kazala je  Josipa Rimac za Jutarnji list.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI