Neovisni novinarski portal
15.6.2021.
KULTURA / UKRATKO
7. Avvantura Film Festival: Grand prix za bugarski film Glory

7. Avvantura Film Festival:
Grand prix za bugarski film Glory

avvantura nagrade

Foto: HAVC

Svečanom dodjelom nagrada zatvoreno je sedmo izdanje Avvantura Film Festivala Zadar. Piknik Jure Pavlovića nagrađen je kao najbolji kratkometražni film, a Ksenija Marinković proglašena je najboljom glumicom za ulogu u filmu S one strane. 

Žiri glavnoga programa u kojem su bili Peter Webber, Tihana Lazović i Antonio Nuić Grand prix dodijelio je bugarskom filmu Glory koji su u tandemu režirali Kristina Grozeva i Petar Valchanov. Najboljim redateljem žiri je proglasio Damjana Kozolea za Noćni život.
Najbolja glumica je Ksenija Marinković u filmu Zrinka Ogreste S one strane, dok je najbolji glumac Stefan Denolyubov za ulogu u filmu Glory. Posebno priznanje, u glavnom programu, pripalo je mađarskom filmu It is not the time of my life Szabolcsa Hajdua.
Žiri sekcije Prvi i drugi film, u sastavu Dean Šoša, Anica Kovačević i Danilo Šerbedžija, najboljim je filmom proglasio One of us Stefana Richtera.
Ocjenjivački sud u sastavu Reinhard Brundig, Mare Knežević i Nenad Korkut najboljim je kratkometražnim filmom proglasio Piknik Jure Pavlovića, dok je posebno priznanje dobio Na plaži Gorana Škofića.
Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI