Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
IZDVOJENO / POLITIKA
Vrdoljak s kacigom, drugi s lijeva, dok je bio ministar gospodarstva u 'lijevoj' vlasti, arhiva (foto Ministarstvo gospodarstva)

‘Naftoljub’ I. Vrdoljak u pretkampanji:
HNS-ovi ministri su ostavili ozbiljne, vidljive rezultate…

Vrdoljak s kacigom, drugi s lijeva, dok je bio ministar gospodarstva u 'lijevoj' vlasti, arhiva (foto Ministarstvo gospodarstva)
Ministar Vrdoljak s kacigom, arhiva (foto Ministarstvo gospodarstva)

Ministar Vrdoljak s kacigom, arhiva (foto Ministarstvo gospodarstva)

Kako se izbori približavaju, tako se nakon sijela u Tuhelju javila i politička stranka HNS. Kako kažu, HNS kreće u pretkampanju za izvanredne parlamentarne izbore s jasnom porukom da je eksperiment Mosta i HDZ-a unazadio Hrvatsku, da je zbog njega izgubljena cijela godina i da je ponavljanje istog scenarija nedopustivo.

To su, kažu, poruke sa sjednica Predsjedništva i Središnjeg odbora HNS-a održanih u Tuhelju uoči 11. Susreta Političke akademije HNS-a. HNS-ovi politički akademici zaključili su i kako stranka mora biti pripravna izaći na sljedeće parlamentarne izbore u koaliciji sa SDP-om i drugim partnerima, ali i samostalno.
Također, Predsjedništvo je ovlašteno da sljedeći tjedan pokrene pregovore sa SDP-om o formiranju predizborne koalicije, s ciljem formiranja što stabilnije i što jače buduće Vlade.
U toj bi se Vladi rado vidio i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak, koji se pohvalio ustvrdivši kako su HNS-ovi ministri nakon mandata u prošloj Vladi ostavili ozbiljne, vidljive rezultate.
Brojne udruge građana koji su se dugo protivile projektu eksploatacije ugljikovodika u Jadranu, a čiji je najagilniji zagovornik bio upravo ondašnji ministar gospodarstva, ‘naftoljub’ Ivan Vrdoljak, zasigurno će se složiti kako su ostavili ‘ozbiljne rezultate’.
Neki od tih ozbiljnih rezultata mogu biti i vidljivi u nedavnom izdavanju koncesija za eksploataciju nafte i plina na trećini površine Hrvatske, odnosno u Slavoniji, Baranji, Podunavlju, Podravini itd., pa nije lako predvidjeti kako će biračko tijelo reagirati na eventualni ponovni visoki angažman čelnika HNS-a u nekoj budućoj Vladi RH.
– Išli samostalno ili u koaliciji, bitno je podsjetiti na činjenicu da je HNS stranka s vrlo jasnim svjetonazorskim, političkim stavovima. HNS je, između ostaloga, stranka koja se zalaže za građanski odgoj u školama, za pravo žene da sama donese odluku o tome hoće li roditi ili ne, stranka koja smatra da manjine različitih vrsta moraju imati jednaka prava, stranka koja se zalaže za Hrvatsku u Europskoj uniji, koja smatra da pripadnici LGBT zajednice ne smiju biti diskriminirani. HNS također smatra da uloga države nije nacionalizacija gospodarstva i maksimaliziranje poreza gospodarstvu i poduzetništvu. Upravo obrnuto, država je ta koja mora osigurati jasne zakone, stimulativne poreze i poduzetničku kreativnost. HNS će uvijek svoju lojalnost i ljubav prema vlastitoj zemlji iskazivati kroz beskompromisno zalaganje za nacionalne interese i prokazivanje svakog pokušaja da se korupcija i kriminal sakriju iza domoljublja – rekla je počasna predsjednica HNS-a Vesna Pusić.
Beskompromisno zalaganje za nacionalne interese i prokazivanje svakog pokušaja da se korupcija i kriminal sakriju iza domoljublja?
Dobro zvuči, premda je za beskompromisno zalaganje za nacionalne interese i prokazivanje svakog pokušaja da se korupcija i kriminal sakriju iza domoljublja bilo prilike svakodnevno u posljednjih 26 godina.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI