Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
SCENA / UKRATKO
Legendarni ‘BBC Sessions’ Led Zeppelina u proširenom izdanju

Legendarni ‘BBC Sessions’ Led Zeppelina u proširenom izdanju

LZ_BBC_Cover

Prije gotovo 20 godina Led Zeppelin su izbacili “BBC Sessions”, hvaljeni, dvostruki CD-set na kojem su sadržane probrane live snimke njihovih nastupa održanih na BBC radiju u periodu od 1969. do 1971. godine. Krajem 2016. godine, bend planira objaviti to isto izdanje, ali ovoga puta prošireno i nanovo remasterirano, reinkarnacija će nositi naslov “The Complete BBC Sessions”.

Ažurirana kolekcija proširena je za osam neobjavljenih snimki nastalih u sklopu BBC sesije. Među njima naći će se i tri ‘’izgubljene’’ trake snimljene 1969. u sklopu tih istih nastupa. Ranije spomenuti remastering nadgledao je Jimmy Page.
Izdanje ‘’BBC Sessions’’ originalno je objavljeno 1997. godine, a do danas je dvaput dobilo platinasti certifikat. Originalno dvostruko izdanje “The Complete BBC Sessions” bit će nadograđen za još jedan CD koji će sadržavati ranije spomenutih osam snimki, plus “White Summer”, pjesmu čija se  snimka prvi put pojavila 1990. na izdanju ‘’Led Zeppelin Boxed Set’’. Uza sve navedeno, set će uključivati opsežne session-by-session zabiljške koje potpisuje Dave Lewis, kroničar Zeppelina. Ovo izdanje po prvi će puta u povijesti pružiti precizan uvid u podatke i bilješke nastale tijekom BBC-jevih snimanja.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI