Neovisni novinarski portal
24.9.2021.
KULTURA / UKRATKO
Dodjelom nagrada zatvoren Tabor film festival

Dodjelom nagrada zatvoren Tabor film festival

Dodjelom nagrada zatvoren Tabor film festival

Poljski film “Mačkica” redateljice Renate Gasiorowske dobitnik je Grand Prix nagrade 14. Tabor Film Festivala kratkog filma, koji je u nedjelju navečer završen dodjelom nagrada.

Nagradu za najbolji eksperimentalni film u međunarodnoj konkurenciji dobio je francuski “Park” , redateljice Rande Maroufia. Filipinski “Dan prije kraja” Lava Diaza dobitnik je nagrade za najbolji igrani film. Najbolji dokumentarni film stiže iz Japana, a riječ je o naslovu “Zazivajući te” redatelja Hitomi Ohtakare. Najbolji animirani film je “Ponos Strathomora” Einara Baldvina. U “Noći žive publike” nagradu publike dobio je film engleski film Dana Hodgsona “Ljubav je slijepa”.
U domaćoj konkurenciji najboljim filmom proglašen je “Nas dva” Andrije T. Mardešića, a posebno priznanje dobio je animirani film Martine Meštrović “Petrova šuma”.
Ovogodišnje izdanje jednog od naših najpoznatijih filmskih festivala kratkometražnih filmova imao je u ponudi, u domaćoj i međunarodnoj konkurenciji, više od četrdesetak filmskih uradaka. U međunarodnoj konkurenciji u pet programa prikazano je 26 naslova od čega 11 hrvatskih i 10 regionalnih premijera.
Odluku o nagradama donijeli su članovi žirija Vanja Močnik iz Slovenije, crnogorski redatelj Ivan Salatić i filmski teoretičar i predavač na Sveučilištu u Aaltu u Finskoj Olaf Moller.
U konkurenciji domaćih kratkometražnih dokumentarnih filmova prikazane su dvije svjetske premijere, “Gonič” Tome Zidića i igrani film “Mjesta u blizini” Mate Ugrina. Odluku o najboljima donio je žiri u sastavu: Tomislav Šoban, David Kapca i Jelena Oroz.
Dodjelom nagrada zatvoren Tabor film festival

Na slici Renata Gasiorowska/Foto:HINA/ Siniša KALAJDŽIJA

 

Tags: , , , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI