Neovisni novinarski portal
20.4.2024.
POLITIKA
Ilustracija (foto: printscreen N1)

Kakva vlast:
Vlada RH ‘funkcionira punom radnom energijom’, pa su valjda zato odgodili sjednicu

Ilustracija (foto: printscreen N1)
Ilustracija (foto: printscreen N1)

Ilustracija (foto: printscreen N1)

– Vladin tim na svakodnevnoj bazi nastavlja surađivati korektno i punom radnom energijom – pisalo je u sinoćnjem navodnom zajedničkom priopćenju premijera T. Oreškovića, te dvojice potpredsjednika Vlade RH T. Karamarka i B. Petrova. Kako je u zbilji puna i radna ta ‘puna radna energija’, te koliko zbilja ‘Vlada funkcionira’, kako se neprestano ponavlja, vidljivo je i iz netom objavljenog priopćenja iz Ureda Vlade RH.

– Odgođena je sjednica Vlade Republike Hrvatske, najavljena za danas, 2. lipnja 2016. godine, u 14.00 sati. U popodnevnim satima održat će se telefonska sjednica Vlade o kojoj ćemo vas izvijestiti priopćenjem – kaže ta mala vijest.
Inače, danas je na dnevnom redu trebala biti i točka o odgovornosti ministra kulture Zlatka Hasanbegovića zbog, među ostalim, ‘narušavanja ugleda Ministarstva kulture i Vlade Republike Hrvatske i Republike Hrvatske u cjelini.’, a koju su potakli opobeni saborski zastupnici.
– Interpelacija o radu Ministarstva kulture u svezi odgovornosti ministra kulture zbog narušavanja ugleda Ministarstva kulture i Vlade Republike Hrvatske i Republike Hrvatske u cjelini te ugrožavanja slobode izražavanja i onemogućavanja razvitka demokratskog medijskog prostora u Republici Hrvatskoj (predlagatelji: 16 zastupnika u Hrvatskome saboru) – Prijedlog izvješća Vlade Republike Hrvatske – puni je naziv te točke dnevnog reda.
Zanimljivo, vijest na Hrvatskom radiju je jutros vizionarski predvidjela kako će ta interpelacija biti odbačena, no nisu uspjeli prognozirati i kako će sjednica biti odgođena.
Izuzev interpelacija o Hasanbegoviću, među točkama dnevnog reda koje zasad neće doći na red je i Prijedlog akcijskog plana za unaprjeđenje financijske pismenosti potrošača za 2016. godinu, štogod to značilo.
Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI