Neovisni novinarski portal
2.5.2024.
KULTURA / UKRATKO
Američka premijera novog filma Snježane Tribuson

Američka premijera novog filma Snježane Tribuson

film sve najbolje
Sve najbolje, novi film scenaristice i redateljice Snježane Tribuson bit će prikazan u Američkoj kinoteci (American Cinematheque) u okviru revije ‘Starring Europe’ (Los Angeles, 12. – 18. svibnja 2016.) koja uključuje odabir najboljih recentnih europskih filmskih ostvarenja.

Projekcija će se održati u losanđeleskom kinu Aero u nedjelju, 15. svibnja s početkom u 19:30 sati. Film Sve najbolje imao je svjetsku premijeru, u veljači ove godine, na međunarodnom filmskom festivalu Dani filma na Cipru, gdje je prikazan u sklopu natjecateljskog programa.
Slastičarka Verica, operna pjevačica Brankica i Španjolac Martin glavni su junaci ove filmske priče koja tematizira osamljenost i potragu za ljubavlju. Uz njih, pratimo i dvije medicinske sestre koje puno razmišljaju o muškarcima, jednog poljoprivrednika vrlo neobičnih poljoprivrednih talenata, jednu bolesnu ženu neobične seksualne orijentacije, ličioca koji jako voli sve “zgodne ženske”.  Slučajan niz okolnosti ispreplesti će njihove sudbine i nerješive situacije učiniti rješivima. Malo je vjerojatno da veliku ulogu u tome može odigrati grupica žohara, juha od cikle i jedna operna arija, ali će u ovoj priči biti baš tako.
U glavnim ulogama pojavljuju se Ksenija Marinković, Renata Pokupić, Ozren Grabarić, Bogdan Diklić i Goran Navojec. Film je nastao u produkciji Kinorame i HRT-a, a sufinanciran je sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra.
Više o filmu potražite na službenoj stranici filma.

 

 

 

 

Tags: , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI