Neovisni novinarski portal
5.8.2021.
UKRATKO
Šibeniku 360 tisuća kuna za projekt suradnje s norveškim tvrtkama

Šibeniku 360 tisuća kuna za projekt suradnje s norveškim tvrtkama

norway grants
Iz sredstava Bilateralnog fonda Kraljevine Norveške i Europskog gospodarskog prostora, Gradu Šibeniku odobreno je dodatnih 48 tisuća eura za daljnji razvoj suradnje u području ribarstva, marikulture i pomorske industrije.

– Projekt je prijavljen s ciljem iskorištavanja prepoznatog potencijala Šibensko-kninske županije u području vezanim uz more i pomorstvo. Šibenskim tvrtkama i poduzetnicima iz tih sektora pružit će se prilika za stvaranje suradnje, razvoja tehnologije i širenja poslovanja s tvrtkama iz Norveške koje su svjetski lideri u poljima pomorske i ribarske industrije. U sklopu projekta bit će organizirana izlaganja šibenskih tvrtki i poslovni sastanci s vodećim norveškim tvrtkama u sklopu NOR-FISHING sajma, koji se održava u kolovozu ove godine- pojasnio je Matija Bumbak, pročelnik za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika.
NOR-FISHING je jedan od vodećih svjetskih sajmova za ribarstvo i morske tehnologije s preko 15.000 posjeta i preko 500 izlagača iz 50 zemalja. Kroz projekt će se također organizirati i uzvratni posjet norveških tvrtki u Šibenik, te predstavljanje mogućnosti suradnje i širenja poslovanja na našem području. Partneri koji će pomoći u organiziranju i povezivanju šibenskih i norveških poduzetnika na projektu su šibenska tvrtka CroNoMar – tvrtka s preko 6 godina iskustva u povezivanju hrvatskih i norveških poslovnih subjekata i norveška tvrtka Global Maritime – tržišni lider u inženjerstvu, pomorskoj i ribarskoj industriji s preko 700 zaposlenika i uredima na 5 kontinenata.
Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI