Neovisni novinarski portal
25.4.2024.
SCENA
Mangroove u Azimutu: Nijedno tijelo nije mirovalo

Mangroove u Azimutu:
Nijedno tijelo nije mirovalo

Zagrebačka funk/soul grupa okončala je sinoć šibensku proslavu Record Store Daya.

Mangroove u Azimutu (Foto H. Pavic) (3)

Željka Veverec, Mangroove (Foto: Hrvoslav Pavić)

Prvi mjesec nove koncertne sezone u Azimutu zaokružen je, reklo bi se, s konceptualnom logikom. Počelo je s Chuijem, a sinoć završilo s Mangrooveom, dva benda okupljena oko multiinstrumentalista Tonija Starešinića. Zajedničko im je naravno i otvoreno shvaćanje funka, soula, downtempa i trip-hopa, odnosno zvuka koji se danas voli deklarirati kao suvremeni klupski jazz.
Fluidno, protočno, plesno i zavodljivo. Mangroove, za razliku od Chuija, ima i jedan jaki adut više – Željku Veverec, vlasnicu izuzetne vokalne estetike. Melankolični groove Mangroovea, predvođen ritmom koji neprestalno određuje bas gitara, tijelu ne dopušta da miruje. Bila je to i nenamjerna najava za koncert Morcheebe na tvrđavi sv. Mihovila, jer Veverec i Mangroove imaju nekih dodirnih točaka, i audio i vizualnih, sa Skye Edwards i bendom braće Godfrey.
Koncert Mangroovea bio je zadnja stavka u dvodnevnom programu Long Play Daya, šibenske inačice Dana prodavaonice ploča. Počelo je s tribinom na kojoj su gostovali Siniša Škarica i DJ Borovich, nastavilo se dnevnim tulumom, sajmom ploča i stripova te projekcijom filma „Pola stoljeća diska“. Moglo je svemu tome skupa prisustvovati i puno više ljudi, ako ne zbog ploča i muzike, a onda barem zbog besplatnih palačinki. Dobro, tek se treći put u Šibeniku slavi vinil, 103. proslava sigurno će biti masovna.
Mangroove u Azimutu (Foto Hrvoslav Pavic) 4

Mangroove u Azimutu (Foto: Hrvoslav Pavić)

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI