Neovisni novinarski portal
23.10.2021.
POLITIKA
ARhivska fotografija: Vesna Pusić u zaleđu Šibenika (FOTO TRIS/H. Pavić)

Vesna Pusić za N1 o skupu HSP AS:
DORH bi trebao poduzeti akcije. A možda i liječnici u ovom slučaju…

ARhivska fotografija: Vesna Pusić u zaleđu Šibenika (FOTO TRIS/H. Pavić)
ARhivska fotografija: Vesna Pusić u zaleđu Šibenika (FOTO TRIS/H. Pavić)

Arhivska fotografija: Vesna Pusić u zaleđu Šibenika (FOTO TRIS/H. Pavić)

Nakon što je jučer u Zagrebu održan skup jedne od članice skupine Domoljubna koalicija, onaj stranke HSP-a dr. Ante Starčević, uslijedile su burne reakcije u javnosti. Ponajviše zbog svakojakih riječi koje su tamo izgovorene, a od kojih se novoizabrani čelnik te skupine Ivan Tepeš, koji je ujedno i potpredsjednik Hrvatskog sabora, kasnije lakonski ogradio, ustvrdivši kako to s njim nema veze.

No jedan od njegovih gostiju,  Anto Kovačević, kazao je pritom uz ostalo i  kako je ‘biološka supstanca hrvatskoga čovjeka ugrožena’, kako ‘Židovi cijene svoje vojnike i u stanju su sravniti čitav svijet’, a Zoranu Milanoviću, Miloradu Pupovcu i Vesni Pusić poručio je da im jedino preostaje skočiti s mosta u Savu.
Na to jeu Dnevniku televizije N1 reagirala čelnica HNS-a i jedna od onih kojima je sugeriran skok s mosta, Vesna Pusić,  čiju izjavu prenosimo:
– DORH sada trebao poduzeti akcije. A možda i liječnici u ovom slučaju. Na svaki novinski natpis ili film, svi skaču u luft, a u ovom slučaju, DORH ima što raditi. Ovo je direktna prijetnja, nema to veze s politikom, takvi oriđinali su oriđinali dok ne postanu zločinci. To je apsolutno poziv svim poremećenim osobama da poduzmu neku akciju, a toga uvijek ima, ali ne se ne javljaju dok ne dobiju na ovaj način pravo javnosti i građanstva. Dodatna je odgovornost na vladajućoj koaliciji. HDZ smatram direktno odgovornim za držanje takve skupine u vlasti koja dozvoljava ovakvu vrstu govora – kazala je V. Pusić.
Na tom je skupu govorom nastupio i HDZ-ov aktualni ministar vanjskih poslova Miro Kovač, hvaleći se pred pravaškom skupinom kako su izvršili obećanje oko dodatne afirmacije obilježavanja komemoracije stradanja u Bleiburgu, a kao naročit uspjeh je istakao i zasluge za  imenovanje zračne luke imenom dr. F. Tuđmana.
– To se počelo upotrebljavati u javnom životu, i to ljudi koji su došli na najviša mjesta u državi, i takvih uvijek ima i bilo ih je, ali su bili negdje po kutovima kao što i spada, u svakoj zemlji ima ubojica, fašista, ekstremista, ali ne izlaze iz pukotine i na svjetlo dana jer ne dobivaju signal da je to možda prihvatljivo i da im se ništa neće dogoditi ako to rade, a to je nešto apsolutno nedopustivo, i ako se ovako dopušta na političkoj sceni, što se tek događa u malim mjestima ljudima koji su “pogrešnog izgleda ili spola. Ono što su ove stranke obećavale su bile reforme, koncentracija na daljnji gospodarski oporavak, došli su na dobre temelje, međutim o tome se ne razgovara i ništa se ne mijenja, a jedine teme su kontroverzni likovi, i to marginalni likovi, i to ne središnji likovi tih stranaka pa da se to moglo očekivati. Njihov je jedini temelj ekstremistički stavovi ili neki ridikulozni stavovi, luđački stavovi, kao recimo vezano uz turiste i slično – rekla je Vesna Pusić za N1.
Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI