Neovisni novinarski portal
3.12.2021.
GOSPODARSTVO / POLITIKA
Skupština vjerovnika odlučila: Impol sutra preuzima TLM i zapošljava 200 radnika

Skupština vjerovnika odlučila:
Impol sutra preuzima TLM i zapošljava 200 radnika

Trgovački sud

Na današnjem ročištu Trgovačkog suda Skupština vjerovnika TLM-a prihvatila je prijedlog stečajnog upravitelja Branka Morića da se TLM daje u najam slovenskom Impolu i da se kroz stečajni postupak imovina TLM-a proda kao cjelina.

Rezultat je to sedmosatnog ročišta na Trgovačkom sudu u Zadru, Stalnoj službi u Šibeniku, prvog nakon što je nad TLM-om u prosincu prošle godine proglašen stečaj i znači da tvrtka Impol – TLM već sutra preuzima tvornicu.

–  Mi sutra krećemo u ostvarivanje naših proizvodnih planova, pokrećemo proizvodnju – rekao nam je nakon ročišta član Uprave Impol – TLM-a Jurica Tončić.

– S radom počinjemo već sutra, odnosno kad sa stečajnim upraviteljem obavimo primopredaju svih pogona, a to će biti najvjerojatnije sutra ili prekosutra, najkasnije u ponedjeljak. Istovremeno s preuzimanjem i pokretanjem proizvodnje će se potpisati ugovori o radu. U ovoj prvoj fazi to će biti sigurno nekoh 200-injak ugovora o radu – rekao je novinarima Tončić, zahvaljujući svim vjerovnicima što su danas donijeli takvu odluku i u Impolu prepoznali ozbiljnog partnera.

On je zadovoljan što je izbjegnuta mogućnost parcijalne prodaje dijelova tvornice, zemljišta, pogona i strojeva.

– Naša je namjra postati vlasnikom TLM Aluminuma kroz stečajni psotupak i jedini način da se proizvodnja održi i da mi budemo nekakvi strateški partner i kupac je da se tvornica prodaje kao cjelina – rekao je Tončić.

Na današnjem ročištu iznesena je procjena vrijednosti imovine TLM-a koja iznosi 621 milijun kuna. Istovremeno, utvrđena su i sva dugovanja. TLM, prema onome što je Skupština vjerovnika priznala, duguje 1,616 milijardi kuna. Odluke su donijeli vjerovnici čije su tražbine 1,555 milijardi kuna odnosno njih 94 posto.cijena ćr biti određena na dražbi koja će se provesti u stečajnom postupku.

Zanimljivo da je TLM u stečaju radnicima dužan 40 i par milijuna kuna, a samo četvorica menadžera, koji su tvrtku i odveli u propast, potražuju šest milijuna. Branimir Lepur tako traži ukupno 3,3 milijuna kuna, Tonči Kandido 1,7 milijuna, Stipe Grubišić milijun, a Mira Čule 303.000.

Član Uprave Impol - TLM-a Jurica Tončić (Foto: Tris/H. Pavić)

Član Uprave Impol – TLM-a Jurica Tončić daje izjavu nakon ročišta (Foto: Tris/H. Pavić)

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI