Neovisni novinarski portal
26.7.2021.
UKRATKO
Šibenska gradska uprava kupila 36 tablet uređaja za vijećnike i pročelnike

Šibenska gradska uprava kupila 36 tablet uređaja za vijećnike i pročelnike

 

tableti 2

Gradska uprava kupila 36 tablet uređaja/Foto: J.Krnić

U cilju racionalnijeg poslovanja šibenskim gradskim vijećnicima i pročelnicima gradskih upravnih odjela danas su uručeni tablet uređaji, koji će omogućiti uštede u dostavi materijala za sjednice Gradskog vijeća.

– Prije nego što smo odlučili krenuti s nabavom uređaja, izradili smo i izračun četverogodišnjih troškova za sjednice gradskog vijeća, te se pokazalo kako ćemo radom “bez papira” uštedjeti oko 86 tisuća kuna – kazao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.
Kako je objasnio Mileta, u četiri se godine na papir, tintu, kopiranje, amortizaciju fotokopirnog uređaja i poštarine potroši 124 tisuće kuna, a nabavka 36 tablet uređaja iznosi 38 tisuća kuna.
– Tableti koje smo dobili  naš rad trebaju učiniti malo bržim i učinkovitijim – kazao je predsjednik Gradskog vijeća Šibenika Ivica Poljičak koji smatra kako vijećnicima neće trebati velika prilagodba na novi način rada.
– Živimo u vremenu kada je služenje s internetom i tabletima postalo uvriježeno pa ćemo se, vjerujem, lako prilagoditi na nove uvjete rada. Ovo je ušteda za gradski proračun,  a lijepo je i što više neće biti  “maca” papira ispred nas na sjednicama – dodao je Poljičak.
Tablet uređaje gradski vijećnici i pročelnici koristiti će do kraja svog mandata, a potom ih vraćaju Gradskoj upravi.
tableti 1

Gradski vijećnici dobili i instrukcije za rad s tabletima / Foto: J.Krnić

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI