Neovisni novinarski portal
18.4.2024.
POLITIKA / UKRATKO
Današnje rušenje u Zadru (foto SHZ)

SHZ:
Bageri ruše zadarsku tvornicu u kojoj je radilo 2.252 radnika, a podzemni svijet špekulira nekretninama

Današnje rušenje u Zadru (foto SHZ)
Današnje rušenje u Zadru (foto SHZ)

Današnje rušenje u Zadru (foto SHZ)

Bageri su danas počeli s rušenjem kopleksa zgrada nekadašnje tekstilne tvornice Borisa Kidriča u čijoj tvornici  je bilo zaposleno 2.252 radnika – priopćili su za javnost iz Stranke hrvatskog zajedništva Zadarske županije.

– Najveća sramota od stoljeća sedmog do danas je Zakon o pretvorbi društvenih poduzeća sa svim izmjenama i dopunama, od 1991. do 2003. godine. Mijenjao se i dopunjavao kako je to pojedincima i grupama odgovaralo, da bi učinak za njih bio što bolji i da se zemlja što prije opljačka. Više od 50% imovine tvrtki koje su prodavane nije bilo evidentirano u elaboratima o pretvorbi, što znači da je polovina nekretnina u rukama nekih pojedinaca bez ikakvog pravnog temelja – ističu u SHZ-u.
Od 1995. godine u Zadru nije otvoren nijedan industrijski proizvodni pogon što ima nesagledive posljedice, upozoravaju.
– Novac stečen nezakonitim radnjama, “kartel” je u gradu Zadru ulagao u izgradnju stanova, zbog čega je i uništavao proizvodne pogone koji su se nalazili na atraktivnim lokacijama pogodnim za izgradnju. Podzemni svijet i vladajuće elite Zadarske županije pronašli su zajednički interes u špekuliranju nekretninama. Zbog njihovog “kontroliranog” uništavanja proizvodnje i bogaćenja kupili su cijele četvrti u gradu Zadru. Svima nam je poznato jedno – kada se ruši ekonomija, ruši se i država – zaključuju u toj stranci.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI