Neovisni novinarski portal
20.4.2024.
POLITIKA
T.Karamarko: Milanović je proizveo rat sa Srbijom, i glumata velikog domoljuba…

T.Karamarko:
Milanović je proizveo rat sa Srbijom, i glumata velikog domoljuba…

Tomislav Karamarko u Šibeniku (Foto H. Pavić) (1)– Čini mi se da je Milanović generirao, proizveo rat koji nam u ovom momentu doista nije potreban. Vjerojatno je to rat u kojem je on trebao ispasti heroj, jer u nekim drugim ratovima nije ni sudjelovao. Prema tome nije dobro za Hrvatsku , nikako- komentirao je novinarima „trgovinski rat“ Hrvatske i Srbije šef oporbe Tomislav Karamarko , ocjenjujući da je u osnovi to Milanovićevo glumatanje velikog domoljuba zapravo u predizbornoj funkciji.

Glumiti sukob sa Srbijom, dodao je, besmisleno je jer sa Srbijom imamo puno više razloga biti u sukobu – „od neraščišćenih definicija o Domovinskom ratu, Oluji, zašto se tu nismo sučelili s njima kad govorimo o toj blokadi granica. Onemogućavanje prolaska robe i ljudi, dakle, to Hrvatsku, po podacima HUP-a, košta milijun i pol do dva milijuna eura na dan, čiji troškovi i štete se, naravno“ kazao je Karamarko, „multipliciraju na cijeli niz drugih načina“. Dakle, poručio je, to je za Hrvatsku štetno.

Pokušao je opravdati nedosljednosti koje je demonstrirao oko problema s migrantima u zadnjih desetak dana kada je HDZ inzistirao na zatvaranju granica pa i izlasku vojske na granice Hrvatske kako bi se spriječio ulazak izbjeglica. No, ostao je na istom valu nejasne politike „ zatvoriti-otvoriti granice“, pa ni dalje nije jasno kako bi ovaj problem s migrantima riješio HDZ da je na vlasti.

– Cijelo vrijeme, od prvog momenta smo govorili zatvorite, ne zatvorite, bolje pokrivajte , osigurajte ilegalne prijelaze da ljudi masovno ne ulaze u Hrvatsku. Ulaze, rekao bih, neevidentirani, tako da ni EU nema prave podatke o njima preko nas, a trebala bi imati. Dakle, te linije, livade, šume , polja su otvorena, a zatvoreni su službeni prijelazi. Za koga? Za prijevoznike, za kamione, za hladnjače i gospodarstvenike- konstatirao je čelnik HDZ-a nezadovoljan Milanovićevom , kako je rekao, sasvim krivom politikom prema migrantima kojom ne brani nacionalne interese, a ne osigurava ni vanjsku granicu EU.

„Trgovinskim ratom „ koji je trenutno na djelu između Srbije i Hrvatske ugrožavaju se nacionalni interesi, ocijenio je, jer se manje zarađuje. A problem s migrantima s Bliskog istoka i iz Afrike skrenuo je pozornost i s glavnih gospodarskih tema u zemlji, koje valovi izbjeglica bacaju u drugi plan, pa nitko više ne govori o gospodarstvu, o iseljavanju iz Hrvatske, gašenju radnih mjesta itd., što je nekima besumnje dobro došlo.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI