Neovisni novinarski portal
20.9.2021.
KULTURA / UKRATKO
Kinookus: ‘Okusi drugačije kino’ započinje sa Snowdenom?

Kinookus:
‘Okusi drugačije kino’ započinje sa Snowdenom?

Ovogodišnji program počinje u srijedu 8. srpnja projekcijom dokumentarca koji je uzdrmao cijeli svijet i svim korisnicima interneta i mobilnih telefona postavio ključna pitanja o privatnosti i slobodi... Citizenfour?

Okusi_drugacije_2015

Filmski program udruge Kinookus i ovo ljeto donosi vrhunska ostvarenja dokumentarnog žanra, svake srijede u jedinstvenom ambijentu legendarnog dubrovačkog kina Slavice, javljaju iz te dubrovačke udruge.

– Dokumentarni filmski program „Okusi drugačije kino u Slavici“ već je nakon prve sezone stekao svoju odabranu i vjernu publiku. Zahvaljujući uspješnoj suradnji udruge Kinookus i Kinematografa Dubrovnik, a uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Dubrovnika, program se nastavlja i ovo ljeto prikazivanjem filmova koji zbog svojih angažiranih tema često ne pronalaze put do distribucije u kino dvoranama. Ovogodišnji program počinje u srijedu 8. srpnja projekcijom dokumentarca koji je uzdrmao cijeli svijet i svim korisnicima interneta i mobilnih telefona postavio ključna pitanja o privatnosti i slobodi. O kojem je filmu riječ otkrijte sljedećeg tjedna u Kinu Slavica i na facebook, twitter i internetskoj stranici Udruge Kinookus – vele organizatori.
Za prepostaviti je kako se radi o filmu Citizenfour koji se zasniva na priči o Edwardu Snowdenu, bivšem djelatniku američke obavještajne službe NSA i ‘najpoznatijem svjetskom zviždaču’, kako ga se često naziva.
Inače redoviti filmski festival Kinookus se ove godine održava u Dubrovniku od 3. do 6. rujna pod motom Što na platnu, to na pjatu…

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI