Neovisni novinarski portal
20.4.2024.
POLITIKA
Sastanak premijera i šatoraša u Banskim dvorima: Dogovorili se da će se dogovoriti

Sastanak premijera i šatoraša u Banskim dvorima:
Dogovorili se da će se dogovoriti

Šatoraše su primili premijer, ministar obrane i ministar branitelja (Foto: Vlada RH)

Premijer Zoran Milanović sastao se danas u Banskim dvorima s predstavnicima dijela branitelja koji 225 dana prosvjeduju u Savskoj 66.

Uz predsjednika Vlade, na sastanku su sudjelovali i ministar branitelja Predrag Matić te ministar obrane Ante Kotromanović, a u ime branitelja-prosvjednika  Đuro Glogoški,  Josip Klemm, Dražimir Jukić i Tihomir Treščec. U pratnji Đure Glogoškog sastanku je nazočila i supruga Tanja.

Kako javljaju Hrvatski mediji, na dvosatnom sastanku nije dogovoreno ništa, osim da će se sastati ponovno i razgovarati. Vlada RH na svojim internetskim stranicama (POVEZNICA) ističe kako je na početku sastanka, predsjednik Vlade Zoran Milanović pozdravio predstavnike hrvatskih branitelja koji proteklih sedam mjeseci prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja na Savskoj cesti, te je kazao da želi čuti gdje se Vlada zamjerila braniteljima.

„Kad je bilo bitno bolje nego u ove tri godine“, upitao je, pojasnivši da govori o pitanju statusa hrvatskih branitelja i dodao: „Što možemo konkretno napraviti“. Podsjetio je na gospodarsku krizu, kazavši da Vlada vodi ekonomsku i gospodarsku politiku s nizom ograničenja te se nalazi pod velikim pritiscima iznutra da pomogne što većem broju građana. „Mislim da vaša prava nismo dirali i to je bio moj izričit radni i politički nalog ministru Matiću“, rekao je predsjednik Vlade i istaknuo: „Naša politika je respekt i zaštita prava koja su na jednoj pristojnoj razini“.

Premijer Milanović je s ministrima saslušao zahtjeve i zamjerke branitelja te zaključio sastanak riječima: “Bitno je da imamo dobru vjeru. Nadam se da vjerujete da ćemo vam pomoći, evo ruka i idemo naprijed“.

 

Glogoški se nakon sastanka obratio novinarima i poručio: Šator i dalje ostaje u Savskoj

‘Iznenadilo nas je da Matić nije imao niti jedan konkretan odgovor. Najvažnije je da smo razgovarali. Postavili smo pitanje jesmo li militantni. Nisu nam odgovorili. Argumentirali smo zašto tražimo ostavke. Milanović se nije ogradio da nismo barbari. Trebao se izjasniti. Do daljnjeg prosvjed ostaje. Idući sastanak je u ponedjeljak. Vidjet ćemo gdje ćemo. Nismo zadovoljni sastankom, krenuli smo u razgovore zašto smo tražili smjene. Nismo htjeli o tome širu raspravu. Ne treba zaoštravati retoriku s njima. Treba se izdići iznad politike. Milanović je prekinuo sastanak radi obaveza. Došli smo u uniformama jer je svečana prigoda i mi smo branitelji. Ne znam koga je sramota unformi”, rekao je Glogoški.

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI