Neovisni novinarski portal
18.4.2024.
EKOLOGIJA
FOTO: Ko to more platit – čekaju se fotografije bistrog  plavetnila i morskog rumenila

FOTO:
Ko to more platit – čekaju se fotografije bistrog plavetnila i morskog rumenila

f4

Ko to more platit – svojevrsni antinaftaški foto-natječaj koalicije udruga S.O.S. za Jadran traje i dalje.

– Nakon prvog kruga natječaja koji je završio 26.6., krećemo u drugi krug koji će trajati od 27. lipnja do 7. srpnja. I za ovaj smo krug izabrali 50 fotografija. Stoga do 7. srpnja šerajte ovaj album jer će se svaka fotografija vrednovati prema broju lajkova. Nakon sva četiri kruga, izabrat ćemo 20 fotografija koje će biti nagrađene prema broju lajkova koje su dobile. Autori/ce će biti obavješteni/e do kraja ljeta. Šaljite nam i dalje svoje fotografije Jadrana (jedna po osobi) na: kontakt@soszajadran.hr Cilj natječaja je osvijestiti javnost o kampanji protiv bušenja Jadran zbog nafte. Više info: http://bit.ly/1cLgohX ‪#SOSzaJadran – kažu u S.O.S-u za Jadran.

f3

Ako imate FB profil spomenute fotografije možete vidjeti klikom OVDJE, ili pak pogledajte nekolicinu njih u galeriji na dnu ovog teksta. 
O akciji Ko to more platit možete doznati više i u tekstu: Fotografijom protiv gluposti: S.O.S za Jadran otvorio foto-natječaj “Ko to more platit”.
– Vlada RH ugrožava to prirodno bogatstvo dopuštajući fosilnoj industriji da traži i eksploatira naftu i plin u Jadranu. Mi kao koalicija okolišnih udruga S.O.S. za Jadran to nećemo dopustiti te ćemo koristiti sve zagovaračke i pravne aktivnosti kako bi spriječili bušenje Jadranskog mora zbog nafte. Kao jednu od aktivnosti, otvaramo fotografski natječaj pod nazivom „Ko to more platit“ koji će trajati do 31. srpnja 2015. Cilj je fotografijama pokazati zašto ovaj prestižni dio Hrvatske mora ostati netaknut jer opasnost od štete ne leži samo u eksploataciji nafte, već i u samim istražnim radovima – poručili su iz S.O.S.-a.

f7

f2f1

f5f6

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI