Neovisni novinarski portal
26.9.2022.
GOSPODARSTVO
Šibenska poduzetnička zona Podi proglašena najboljom u Hrvatskoj

Šibenska poduzetnička zona Podi proglašena najboljom u Hrvatskoj

Agencija za investicije i konkurentnost Republike Hrvatske proglasila je šibensku poduzetničku zonu Podi najboljom poduzetničkom zonom u Hrvatskoj- stoji u priopćenju za jvnost kojeg potpisuje Ivana Vudrag. Jakov Terzanović, direktor tvrtke Podi d.o.o. u Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin, u sklopu investicijske konferencije ‘Invest HR’, primio je danas priznanje koje mu je uručio potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Branko Grčić. Zonu Podi najboljom u Hrvatskoj proglasio je ocjenjivački sud sastavljen od predstavnika institucija nadležnih za realizaciju investicijskih projekata, a na temelju jasno definiranih preduvjeta i kriterija.

– Iznimno sam sretan zbog ovog priznanja. Međutim, bez obzira što sam u Podima od samog početka realizacije tog projekta, dakle od uspostave industrijske zone na današnjoj lokaciji, i što sam prošao sve faze njegove realizacije, ovo priznanje shvaćam prvenstveno kao priznanje mom gradu Šibeniku i našoj županiji. Trebalo je proći težak i dug put od odluke da se krene u realizaciju izgradnje industrijske zone, pa do priznanja koje smo dobili kao najuspješnija industrijska zona u Hrvatskoj. To je dokaz da se uspjeh ne postiže preko noći, već da je za njega potreban predan rad – kazao je Jakov Terzanović nakon uručenja nagrade.
Šibenski gradonačelnik dr. Željko Burić kazao je kako je šibenska poduzetnička zona iz više razloga najbolja u Hrvatskoj.
-Prije svega, Podi raspolažu ogromnom površinom koju mogu ponuditi poduzetnicima, zona je potpuno infrastrukturno uređena, relativno je blizu autoputa ali i urbanog centra, a bit će i prva hrvatska zona spojena na sustav odvodnje te kolektorski sustav – kazao je prigodom dodjele nagrade dr. Burić.
– Šibenik je počeo svoju silnu potencijalnu energiju pretvarati u kinetičku, što je osobito vidljivo na području revitalizacije kulturno-povijesne baštine i privlačenju novca iz EU fondova. Kad ovo kažem zlobnici obično upru prstom u lokalno gospodarstvo, ali današnja nagrada Vlade RH je dokaz da šibenska gradska uprava, onim dijelom poduzetništva i gospodarstva na koji ima izravan utjecaj, upravlja najbolje u Hrvatskoj – komentirao je zamjenik gradonačelnika Šibenika mr. sc. Danijel Mileta, koji je također nazočio današnjoj dodjeli nagrade u Westinu.

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić uručuje nagradu direktoru Jakovu Terzanoviću

Cilj konferencije u sklopu koje je održana dodjela priznanja jest predstavljanje investicijskih prilika i potencijala Republike Hrvatske domaćoj i međunarodnoj poslovnoj zajednici, s naglaskom na uspješno realizirane investicijske projekte. Osim za najuspješniju zonu u Hrvatskoj, danas su, stoji u priopćenju za javnost, u Westinu dodijeljena priznanja za najbolji investicijski projekt u turizmu, najbolji investicijski projekt u industriuji, te za najbolje izdavanje dozvola gradnje.
Tags: , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI