Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
POLITIKA
Ivan Klarin: Lokalni HDZ prijavom želi spriječiti investiciju i skrenuti pažnju sa svog kriminala

Ivan Klarin:
Lokalni HDZ prijavom želi spriječiti investiciju i skrenuti pažnju sa svog kriminala

Ivan Klarin (Foto H. Pavić) (11)Najavu kaznene prijave HDZ-ovih vijećnika Općine Tisno, koji ga terete da nije zaštitio općinske interese kad je ruskim investitorima prodao zemljište u Tisnom za gradnju hotela, načelnik Općine Tisno Ivan Klarin ocijenio je ispraznim podmetanjem.

– Spominjanje kaznenih prijava i Uskoka u kontekstu SDP-ovih dužnosnika i mene osobno ususret parlamentarnim izborima tek je naivni pokušaj lokalnih partijskih pijuna da skrenu pozornost s afera u koje je upleten HDZ, kao osuđena zločinačka organizacija, kojoj je bivši predsjednik u zatvoru, a direktorica kampanje i koordinator ovdašnje 9. izborne izborne jedinice čekaju Uskokove optužnice – komentirao je Ivan Klarin, načelnik Općine Tisno i SDP-ov koordinator za 9. izbornu jedinicu.
– Vjerojatno ima barem 15 kaznenih prijava koje su tijekom 2015. godine protiv mene podnijeli iz lokalnog HDZ-a, jer im je to način obračuna s uspjesima Općine Tisno. U ovoj najnovijoj navode da sam prouzročio štetu za Općinu, a ja se pitam kako sam to uspio ako sam u svom mandatu uspio od države za Općinu dobiti zemljište vrijedno 35 milijuna kuna – kaže Klarin.
On tvrdi da je namjera HDZ-a bila zaustaviti gradnju hotela i turističkih vila u Tisnom kao najveću investiciju u Šibensko-kninskoj županiji, a kaznene prijave su se sjetili kad je postalo izvjesno da se investiciju ne može zaustaviti.
– Na njihovu veliku žalost, projekt se realizira jako dobro i na dan otvorenja ću im uputiti svečanu pozivnicu da dođu vidjeti realizirane turističke kapacitete na poluotoku Jazina –  kaže Klarin.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI