Neovisni novinarski portal
17.5.2021.
GOSPODARSTVO / POLITIKA
Otvara se sajam: Selo je in – svi u Skradin

Otvara se sajam:
Selo je in – svi u Skradin

6. sajam agroturizma - Skradin 2014 (9)

U modi su ekologija, autohtona  kultura, tradicija i izvornost u svim njenim pojavnim oblicima. Pogotovo kad se ta kultura, tradicija i izvornost jedu i piju. Zato je na  7. Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije u Skradinu, koji se otvara u četvrtak u 10 sati, prijavljen dosad najveći broj izlagača i očekuje se dolazak preko 20.000 posjetitelja.

Sajam agroturizma Šibensko-kninske županije u Skradinu je kroz sve ove godine postao je najznačajnija ovdašnja manifestacija na kojoj se prezentiraju poljoprivredni proizvodi, hrana, pića, rukotvorine i drugi proizvodi. Ove godine će ih prodavati čak 170 izlagača. Zvučna kulisa će im biti unplugged nastupi lokalnih i gostujućih etno sastava, a ako će biti kao i prošle godine, i sami proizvođači će kupce dozivati ojkalicom, rerom i gangom. To je uistinu nešto što se još uvijek, unatoč praćenju trendova i treniranju blagajnica, ne može doživjeti u Superkonzumu, Intersparu i sličnim trgovačkim lancima. Štandovi u sajmenom šatoru će biti otvoreni od 10 sati, a svečano će sajam u 12 sati otvoriti ministar turizma Darko Lorencin. Tada će nastupiti KUU ‘Zvona Zagore’ iz Mirlović Zagore, a od 15 sati nastupa KUD ‘Spužvar’, Krapanj Brodarica. Sajam se zatvara u 20 sati.

I drugi dan, u petak 1. svibnja, sajam se otvara u 10 sati, a od 11 nastupa Kulturna udruga ‘Šibenske šuštine’. Od 16 sati svoj će program izvesti KUD ‘Dubrava iz Dubrave kraj Šibenika, a od  18 sati KUD ‘Bedem’ iz Grebaštice. Sajam se i drugog dana zatvara u 20 sati. Sajam organiziraju Šibensko-kninska županije i  Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, uz pomoć Hrvatske obrtničke komore,  Hrvatske gospodarske komore, Grada Skradina i Turističke zajednica Šibensko-kninske županije.

– Na sajmu predstavljamo ukupno bogatstvo naše županije, od autohtonih i tradicijskih ruralnih proizvoda i usluga, etno i gastronomskih specijaliteta, kulturne baštine, folklora, starih zanata te turističke ponude na obiteljskim domaćinstvima ruralnih područja. Iz godine u godinu sajam raste i sve je više izlagača iz drugih hrvatskih županija, a cilj nam je postići da bude glavna gospodarska, kulturna i etno manifestacija u Hrvatskoj – kažu organizatori.

Sajam je međunarodnog karaktera, a svake godine jedna od hrvatskih županija nam je partner na sajmu. Županija partner ovogodišnjeg sajma je Brodsko-posavska županija, a kako je na sajmu bilo prošle godine možete doznati i na TRIS-u.

6. sajam agroturizma - Skradin 2014 (7)

Tags: ,

VEZANE VIJESTI