Neovisni novinarski portal
23.10.2021.
EKOLOGIJA
Odčepite osmijeh, sakupljajte plastične čepove i spasite nečiji život

Odčepite osmijeh, sakupljajte plastične čepove i spasite nečiji život

Udruga_oboljelih_od_leukemije_i_limfoma

Otčepite osmijeh…

– Ovim putem pozivamo građane da se uključe u akciju prikupljanja plastičnih čepova u organizaciji Udruge oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske iz Čakovca – pozivaju iz hiperaktivne Ekološke udruge “Krka” Knin, a koja je  već postavila  kutiju ispred prostorija ureda, na adresi VII Gardijske brigade 13.

U tu se kutiju mogu odložiti prikupljeni plastični čepovi, a mogu se poslati i poštom na adresu udruge organizatora, čije a sve potrebene kontakt podatke možete pronaći u pozivu na akciju Udruge oboljelih od leukemije i limfoma.   Sredstva prikupljena recikliranjem, izradom i prodajom izrađenih predmeta biti će utrošena na sufinanciranje nabave skupih lijekova za liječenje malignih bolesti.
Hvala ! Na ovaj način ne samo da čuvamo okoliš već pomažemo ljudima kojima je to od životne važnosti! – ističu u EUKK-i. 
Evo što su djeca iz Osnovne škole Popovac učinili s čepovima (izvor OŠ Popovac)

Evo što su djeca iz Osnovne škole Popovac učinili s čepovima (izvor OŠ Popovac)

Udruga oboljelih od leukemije i limfoma Hrvatske već dvije godine prikuplja plastične čepove i uskladišti ih do pokretanje Projekta za reciklažu i proizvodnju novog proizvoda od reciklirane plastike.
– Želja nam je animirati cijelokupnu hrvatsku javnost da se ne bacaju plastični čepovi od PET i tetrapak ambalaže već da ih sakupite i donirate UOLL-u. Prikupljene čepove možete dostaviti na adresu: UOLL Hrvatske, J.J.Strossmayera 9, Čakovec 40 000. Do sada smo prikupili i uskladištili oko 5.200 kg plastičnih čepova. Vizija nam je da sa ovim našim Projektom „Plastičnim čepovima do skupih lijekova“, uz pomoć sponzora i/ili državnih institucija, uđemo u svaki vrtić, svaku školu, društveno odgovorno poduzeče, tvrtku ili društvo, da ih educiramo i potaknemo o važnosti ovog Projekta u cilju zaštite okoliša, a istovremeno čineći dobro dijelo! Hvala svima koji nam prikupljaju i doniraju plastične čepove! – kaže Emil Vibović, predsjednik UOLL-e.
Udruga_oboljelih_od_leukemije_i_limfoma
Inače, sakupljanje plastičnih čepova ne znači da sad treba brže-bolje ispijati što više gaziranih i slatkih pića, piva u PET ambalaži, boca industrijski punjene vode i sličnih napitaka začepljenih plastičnim čepovim, budući da sve navedeno često ima dvojbeni učinak na ljudsko zdravlje.  Odbačnih čepova ima svuda oko nas, pa zato neće trebati ići u trgovinu po nove, upućuju ekolozi.
Prema tome:  Odčepite osmijeh i… u lov na odbačene čepove.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI