Neovisni novinarski portal
27.9.2021.
POLITIKA
Zdravko Tomac u Tisnom: ‘Kolinda će pobijediti ako se udruže Crkva, branitelji i HDZ’

Zdravko Tomac u Tisnom:
‘Kolinda će pobijediti ako se udruže Crkva, branitelji i HDZ’

Iako mu nedavno dubrovački biskup Mate Uzinić nije dopustio predstavljanje knjige ‘Crveni predsjednik’ u prostorijama svoje biskupije, prof. dr. sc. Zdravko Tomac večeras u Tisnom nije imao takvih problema. Naprotiv. Skup mu je organizirao župnik i to u prostoru Općine, kojom vlada SDP i načelnik koji je ujedno i koordinator Josipovićevog izbornog stožera.Prof. dr. sc. Zdravko Tomac u Tisnom predstavio Crvenog predsjednika (Foto H. Pavić) (11)U organizaciji Župe sv. Duha u Tisnom i župnika don Lazara Ćibarića u ovdašenjem društvenom domu u petak navečer je predstavljanje svoje knjige ‘Crveni predsjednik’ održao preobraćeni komunistički funkcioner prof. dr. sc. Zdravko Tomac. Pred 70-ak mještana govorio je o predsjedniku Josipoviću kao veleizdajniku koji je na Pantovčaku stvorio najmoćniji centar zaštite velikosrpske politike i prokazivao ga kroz pojedinosti iz njegove biografije i biografije njegove obitelji i savjetničkog tima. Animirao je Tišnjane da izađu na izbore i glasuju za predsjedničku kandidatkinju HDZ-a Kolindu Grabar Kitarović. Ona će, kaže Tomac, pobijediti ako se ujedine katolička crkva, branitelji i HDZ.
– Imamo katoličku crkvu, koju nisu uspjeli razoriti, imamo branitelje, i ove u šatoru i vukovarski stožer i druge branitelje, trebaju se ujediniti i pozvati hrvatski narod i reći da je došlo vrijeme da na demokratski način vratimo dignitet Domovinskom ratu. Imamo HDZ koji je jaka stranka, koji je zato napadnut, i ako se te tri snage nađu na istom zadatku, dobit ćemo izbore – rekao je Tomac.
– Imamo dobru kandidatkinju koja će voditi hrvatsku na Zapad u NATO, u EU i prema Americi, i koja će spriječiti Josipovićevu britansku i rusku politiku stvaranja neke regije kao glavnog cilja hrvatske vanjske politike. Imamo sve pretpostavke, ali ipak na kraju sve ovisi o tih 60 posto Hrvata, o tome hoće li oni izaći na izbore – rekao je Tomac. 

Ne izađe li najmanje 60 posto Hrvata na izbore, kaže Tomac, postoji opasnost da se ostvare želje onih koji nam danas žele uzeti hrvatsku državu i pretvoriti je u građansku državu koja će opet biti u sastavu neke regije i regiona. Hrvati, prema njegovom sudu, danas nemaju snažne političke vođe, ali oni se mogu stvoriti. – Nema druge nacionalne ličnosti koja može ujediniti hrvatski narod osim kardinala Bozanića – rekao je Tomac, stavljajući tako na zagrebačkog nadbiskupa odgovornost ishoda predsjedničkih izbora i opstojnosti hrvatske države i naroda.

Prof. dr. sc. Zdravko Tomac u društvu s tišnjanskim župnikom don Lazarom Ćibarićem i bivšim HDZ-ovim načelnikom Josom Stegićem (Foto: H. Pavić)

Prof. dr. sc. Zdravko Tomac u društvu s tišnjanskim župnikom don Lazarom Ćibarićem i bivšim HDZ-ovim načelnikom Josom Stegićem (Foto: H. Pavić)

Osim za rušenje temelja hrvatske države, za obezvrijeđivanje Domovinskog rata kao temelja hrvatske državnosti i njegovu zamjenu antifašizmom i titoizmom, Tomac je Josipovića optužio i da stoji iza prosvjeda navijača na splitskoj rivi.
– Iza svega stoji Josipović. Želi srušiti Hrvatski nogometni savez zato jer su u Osijeku dali potporu Kolindi Grabar  Kitarović, jer su je dočekali sa pljeskom – rekao je Tomac.

Zanimljivo da Tomcu nedavno u Dubrovniku Crkva nije htjela dati dvoranu za ovakav skup, pravdajući se kako se želi izbjeći svrstavanje uz određene političke opcije, a da je u Tisnom župnik objeručke prihvatio ulogu organizatora tribine. Uz župnikovu organizaciju, predizborni antijosipovićevski skup omogućila je Općina Tisno, koja je don Lazaru i Tomcu za ovu prigodu ustupila dvoranu društvenog doma. To je neobično tim više što je ovdje načelnik SDP-ovac Ivan Klarin, saborski zastupnik i ujedno koordinator izbornog stožera dr. Ive Josipovića za ovu izbornu jedinicu.

– Mogu samo kazati da sam jako nesretan, ali ne zbog predstavljanja knjige ‘Crveni predsjednik’. Ipak se radi o demokratskom pravu i slobodi govora. Nesretan sam zbog činjenice da je organizator ove političke manifestacije župnik i dekan tišnjanskog dekanata don Lazar Čibarić. Žalostan sam i kao načelnik općine Tisno, ali i kao vjernik. Dok danas papa Franjo bos moli u đamiji u Istanbulu gradeći međureligijski dijalog i ujedinjenje čovječanstva, na našem malom otoku don Lazar sve to ruši –
komentirao je skup Klarin.
Tišnjanski načelnik, iako SDP-ovac, svake je nedjelje na misi i aktivno sudjeluje u svim crkvenim zbivanjima, ali na ovu tribinu nije došao.

Don Lazar Ćibarić najavljuje Zdravka Tomca (Foto: H. Pavić)
Don Lazar Ćibarić najavljuje Zdravka Tomca (Foto: H. Pavić)

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI