Neovisni novinarski portal
8.12.2022.
KRONIKA 112 / UKRATKO
Petar Pripuz, Miro Laco i Ivan Markus pušteni, o Bandiću sudac odlučuje u ponedjeljak

Petar Pripuz, Miro Laco i Ivan Markus pušteni, o Bandiću sudac odlučuje u ponedjeljak

Izvanraspravno vijeće odbilo je žalbu USKOK-a na odluku suca Zdenka Posavca o određivanju jamstva u odnosu na Petra Pripuza, Mira Lacu i Ivana Markusa, pa su ova trojica osumnjičenika u aferi 'Agram' puštena iz pritvora.

 Izvanraspravno vijeće odbilo je žalbu USKOK-a na odluku suca Zdenka Posavca o određivanju jamstva u odnosu na Petra Pripuza, Mira Lacu i Ivana Markusa, pa su ova trojica osumnjičenika u aferi ‘Agram’ puštena iz pritvora.

Zagreb Županijski sud u Zagrebu

–  To znači da je odluka o jamstvu u odnosu na ove osumnjičenike postala pravomoćna pa će, nakon izvršene uplate jamstva na račun suda, sudac istrage odlučivati o ukidanju istražnog zatvora te uvjetima jamstva. U odnosu na Milana Bandića i preostale osumnjičenike, rješenje suca istrage je ukinuto zbog procesnih razloga i u tom dijelu sudac Posavec mora ponovo odlučivati. To znači da će se  održati novo ročište na kojem će sudac opet razmotriti prijedlog USKOK-a u prisutnosti stranaka. Ovo ročište će se održati prvog slijedećeg radnog dana, odnosno u ponedjeljak 03. studenog 2014. –  stoji u priopćenju Županijskog suda u Zagrebu (POVEZNICA). 

Pripuz je uplatio 7,7 milijuna kuna jamčevine, a Laco i Markus su ponudili po 100.000 kuna. I ostali osumnjićenici  imaju mogućnost ponuditi jamčevinu ili neke druge opcije kako bi dobili pravo braniti se sa slobode. Govori se da nude nude od 75.000 kuna naviše kao jamčevinu.  Slobodan Ljubičić je dao ostavku na mjesto predsjednika Uprave Holdinga jer se nada bi ga nakon ostavke uz jamčevinu mogli pustiti. Sada kada više nije predsjednik Uprave Holdinga, nije u mogućnosti ponoviti kazneno djelo za koje ga terete, a to je jedan od razloga njegova zadržavanja u pritvoru. Bandić za sada nije tražio određivanje jamčevine, ali se žalio na odluku o pritvoru. USKOK će u ponedjeljak ponovno pokušati dokazati da je njihovo zadržavanje u pritvoru nužno.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI