Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
GOSPODARSTVO / UKRATKO
Šibenik- snimila. J. Klisović

Neretvanske mandarine sutra ponovo u Šibeniku, a u ponedjeljak u Vodicama, Rogoznici…

Šibenik- snimila. J. Klisović

Nakon što je u srijedu u svega tri sata planulo svih 5 tona mandarina iz doline Neretve koje su se prodavale na Poljani, gradonačelnik Šibenika Željko Burić pozvao je proizvođače da i u petak na istom mjestu i u isto vrijeme prodaju svoje plodove. Mandarine će se i u petak prodavati po cijeni od 3 kune za kilogram.

Šibenik- snimila. J. Klisović

Šibenik- snimila. J. Klisović

U akciju koju uspješno provodi LAG Neretva u međuvremenu su se uključili i LAG More 249 i Grad Vodice, izvijestio je dogradonačelnik Vodica Luka Lipić. Tako će se i Vodičani pridružiti velikoj akciji prodaje neretvanskih mandarina koja se, inače provodi u brojnim gradovima i mjestima diljem Hrvatske. Cilj akcije je pomoći poljoprivrednim proizvođačima u plasiranju domaćeg proizvoda, a ujedno kupcima omogućiti kupnju domaćeg i svježeg voća direktno od proizvođača.
Akciji su se odazvale i susjedne općine članice LAG-a More 249 koje su odobrile korištenje prostora pa će se tako u ponedjeljak 10. 11. 2014. g. neretvanske mandarine moći nabaviti po cijeni od tri kune po kilogramu u slijedećim mjestima:
Rogoznici-tržnica, od 8 do 10 sati
Primoštenu– pored bedema, od 11 do 14 sati
Vodicama– kod pošte, od 8 do 11 sati
Tribunju– na parkingu iza tržnice, od 11.30 do 12.30 sati
Tisnom– ispred ljetnog kina, od 13 do 14.30 sati,
Murteru– na tržnici iza zgrade općine, od 15 do 16.30 sati,
Pirovcu– kod centralnog parka, od 17 do 18 sati.
snimila: J.K.
Organizatori pozivaju sve mještane da kupnjom svježeg i domaćeg voća daju svoj doprinos i podršku domaćim proizvođačima mandarina koji su se zbog pada izvoza zbog ruskog embarga našli u teškoj situaciji.
Tags: , ,

VEZANE VIJESTI