Neovisni novinarski portal
26.7.2021.
KULTURA
Voditeljica tvrđave Gorana Barišić Bačelić

Voditeljica tvrđave sv. Mihovila, ‘kulturne atrakcije godine’:
‘Sezona 2015. bit će duža, krećemo već oko Uskrsa’

Voditeljica tvrđave Gorana Barišić Bačelić

Nagradu ‘Kulturna atrakcija godine’ Tvrđavi sv. Mihovila dodijelila je Hrvatska turistička zajednica na drugoj večeri manifestacije Dani hrvatskog turizma održanoj danas u Opatiji.

Voditeljica tvrđave Gorana Barišić Bačelić

Voditeljica tvrđave Gorana Barišić Bačelić

U jakoj konkurenciji kulturnih atrakcija Hrvatske (Dioklecijanova palača i Noć muzeja), najboljom u 2014. godini proglašena revitalizirana Tvrđava sv. Mihovila u Šibeniku. Nagradu je u ime Muzeja grada Šibenika i grada Šibenika primila voditeljica tvrđave Gorana Barišić Bačelić.
„Sezona je bila vrlo uspješna no mi smo već zauzeti intenzivnim planovima za 2015. godinu. Sezona ljetne pozornice u 2015. godini biti će duža jer s prvim događanjima krećemo već oko Uskrsa, a jedan od važnijih planova koji bi trebali biti realizirani početkom 2015. je uređenje podzemnih prostorija na tvrđavi u muzejski postav. Želja nam je da značaj tvrđave kao kulturno-povijesnog spomenika i njena uloga u šibenskoj prošlosti bude što kvalitetnije interpretirana svim generacijama posjetitelja. Dakako, za ljetnu pozornicu pripremamo gostovanja prvorazrednih programa različitih žanrova i vjerujemo da će u idućim godinama veze između tvrđave, Šibenčana i njihovih gostiju samo jačati“ , izjavila je, među ostalim, prilikom primanja nagrade Gorana Barišić Bačelić.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI