Neovisni novinarski portal
3.8.2021.
KRONIKA 112
Milan Bandić na nekadašnjem predizbornom plakatu (foto Facebook)

U akciji USKOK-a uhićen Milan Bandić!

Milan Bandić na nekadašnjem predizbornom plakatu (foto Facebook)
Milan Bandić  (Fotografija s gradonačelnikova Facebook profila)

Milan Bandić (Fotografija s gradonačelnikova Facebook profila)

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić večeras je uhićen u velikoj policijskoj akciji po nalogu DORH-a i USKOK-a, zajedno s direktorom Zagrebačkog holdinga Slobodanom Ljubičićem , poduzetnikom Petrom Pripuzom i , navodno, još petnaestak osoba.  Rezultat je to višemjesečnog, složenog kriminalističkog istraživanja policije i USKOK-a, a u vezi s nezakonitim postupanjima u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu. Istragu su proveli Ravnateljstvo policije i PN USKOK u koordinaciji Državnog odvjetništva i USKOK-a. Kaznena prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje većeg broja koruptivnih kaznenih djela, zloupotrebe položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, bit će, kako stoji u priopćenju Policije, podnesena USKOK-u.

Istraga je navodno fokusirana na tri konkretna slučaja koja je policija istraživala po nalogu USKOK-a. S obzirom da se o inkriminacijama “vječnog” zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koji upravlja glavnim gradom RH od 2000. godine, govori već godinama, da se spekuliralo kako njegov dossier u DORH-u ima preko osam tisuća stranica, predmet istrage može biti i afera Krašograd, promjena GUP-a Grada, pogodovanje raznim investitorima, zamjene zemljišta, zamjena nadstrešnica na autobusnim stajalištima itd. Bandić se nikad nije osobito uzbuđivao glasinama kako je pod policijskom istragom  i redovito je, manirom najvećeg pravednika , odgovarao: “Neka pravna država radi svoj posao”. Pa, pravna država, izgleda, napokon može i pokazati što i koliko radi, a kako će se to na kraju priče odraziti na  Milana Bandića, vidjet ćemo .

Svi su privedeni zadržani na saslušanju, za koje policija ima na raspolaganju 48 sati do odluke o njihovu zadržavanju u pritvoru.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI