Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
KULTURA
Gordana Pavić (Foto: Zvonko Kucelin)

Gudački kvartet Porin i Gordana Pavić u Šibeniku:
Ima neka generacijska veza…

Gordana Pavić (Foto: Zvonko Kucelin)

Proslavljeni kvartet i zadarska pijanistica sa šibenskom adresom, nastupit će u šibenskom Kazalištu u srijedu, 22. listopada, u 20 sati.

Gordana Pavić (Foto: Zvonko Kucelin)

Gordana Pavić (Foto: Zvonko Kucelin)

Gudački kvartet Porin osnovan je 1998. godine na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Kako kvaliteta, posebno u svijetu klasične glazbe, uvijek izbije na vidjelo, kvartet Porin vrlo se brzo našao u koncertnim dvoranama u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Italiji, Kanadi i Argentini.
S pijanisticom Gordanom Pavić, koju su Šibenčani zadnji put imali prilike slušati u ožujku ove godine, prvi su put nastupili u svibnju u Zadru. „Bio je to koncert u Svečanoj dvorani Filozofskog fakulteta. Članovi Porina su moje kolege s Akademije, generacijski smo povezani, pa su me pozvali da im gostujem na koncertu u Zadru. Nastup u Šibeniku bit će nam drugi zajednički“, rekla nam je Gordana Pavić, koja s pojedinim članovima gudačkog kvarteta Porin surađuje već godinama u različitim kombinacijama.
Gudački kvartet Porin i Gordana Pavić (Foto: Zvonko Kucelin)

Gudački kvartet Porin i Gordana Pavić (Foto: Zvonko Kucelin)

Kvartet Porin čine Ivan Novinc (violina), Tamara Petir (violina), Lucija Brnadić (viola) i Neva Begović (violončelo). U prvom dijelu koncerta Porin će izvesti „Menuet za gudački kvartet“ Blagoja Berse te „5. Gudački kvartet iz ciklusa Moje djetinjstvo“ Stjepana Šuleka. Zajedno s Gordanom Pavić izvest će „Kvintet za glasovir i gudački kvartet u f-molu“ Cesara Francka. „Ta Franckova skladba je složeno djelo koje traje punih 40 minuta. Nakon prošlog koncerta u Zadru u medijima su je nazvali – velebnom“, istaknula je Gordana Pavić.
Gudački kvartet Porin i Gordana Pavić nastupit će u šibenskom HNK-u u srijedu, 22. listopada, u 20 sati. Ulaznice po cijeni od 50 kuna mogu se kupiti na blagajni HNK od 10 do 12 sati, kao i dva sata prije početka koncerta.

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI