Neovisni novinarski portal
12.5.2021.
POLITIKA
Gradonačelnik Burić o turističkim uspjesima grada: ‘Šibenik će biti prvi, ako ne dogodine, bit će za dvije godine’

Gradonačelnik Burić o turističkim uspjesima grada:
‘Šibenik će biti prvi, ako ne dogodine, bit će za dvije godine’

 Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Željko Burić, zajedno s direktorom TZ-a Dinom Karađolom, sazvao je konferenciju za novinare kako bi se osvrnuo na prestižnu nagradu tvrđavi sv. Mihovila za najbolju kulturnu atrakciju na Danima hrvatskog turizma, kao i nominacije Šibenika za turističkog prvaka Hrvatske i najbolju turističku destinaciju.Gradonačelnik dr. Željko Burić i direktor TZ-a Dino Karađole na konferenciji za novinare (Foto H. Pavić) (1)

– Šibenik će biti prvi, ako ne dogodine, bit će za dvije godine – rekao je gradonačelnik Burić najavljujući daljnji proboj Šibenika na turističkom tržištu.

Na Danima hrvatskog turizma u Opatiji kvalitetu turističkih destinacija procjenjivalo je čak 50 sudaca, a tek kad Grad dobije njihove ocjene znat će se gdje su izgubljeni bodovi i što treba mijenjati.

– Zato još ne znamo kojih će promjena biti, ali bit će ih, bit će reda. U želji da damo sadržaj, a taj sadržaj znači život, napravili smo niz događanja koja su se međusobno preklapala, ne sudeći koje je događanje bolje ili gore. Činjenica je da Šibenik postaje poželjna destinacija i za festivale i druga zbivanja, a mi sada ozbiljno radimo na priči da se tu uvede red. Taj red će se odnositi i na famoznu buku, zasluženo pravo na odmor ljudi koji žive u staroj gradskoj jezgri i tu ćemo koristiti iskustva Novalje i svih drugih koji su to prošli. Neće biti onih koji su u zapećku  ni privilegiranih, donijet ćemo jedinstvenu odluku o razini buke – rekao je Burić.

Kao o razini buke odlučit će se i o danima u kojima je dozvoljena i na kojim lokacijama.

– Došlo je vrijeme da se uvede red i u programe. Šibenik je došao u poziciju da će određene projekte i programe prihaćati, no neke će morati odbiti jer ćemo smatrati, uvjetno rečeno, da nisu dovoljno kvalitetni za Šibenik – rekao je Burić, ne želeći za sada ništa precizirati.

– Činjenicu da je grad Šibenik odmah iza Rovinja u turističkoj ponudi smatram iznimnim rezultatom. Koristim ovu prigodu zahvaliti svim ljudima koji su u tome sudjelovali. Ta priča počiva na šibenskim ugostiteljima, građanima, Gradskom parkingu i svima ostalima, naravno sve pod palicom Turističke zajednice Grada i Dina Karađole, koji je odradio jednu sjajnu priču – poručio je gradonačelnik Burić.

– Znate da su Dani hrvatskog turizma najznačajnija turistička manifestacija u Hrvatskoj, samim time ove nominacije i nagrada imaju posebnu težinu – rekao je  Dino Karađole, direktor Turističe zajednice Grada Šibenika, te najavio skoro potpisivanje ugovora s Institutom za turizam koji će izrađivati Strategiju razvoja inovativnog turizma Grada Šibenika.

 U samo četiri mjeseca od otvorenja, ljetnu pozornicu tvrđave Svetog Mihovila posjetilo je oko 100.000 ljudi. Njeno proglašenje najboljom kulturnom atrakcijom u Hrvatskoj za Grad Šibenik predstavlja potvrdu i poticaj za uspješnu realizaciju projekata  budućnosti, poput tvrđave Barone.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI