Neovisni novinarski portal
19.4.2024.
POLITIKA
Željko Sabo osuđen na 16 mjeseci zatvora!

Željko Sabo osuđen na 16 mjeseci zatvora!

Bivši vukovarski gradonačelnik, SDP-ovac Željko Sabo, na osječkom Županisjkom sudu danas je proglašen krivim i nepravomoćno osuđen na 16 mjeseci zatvora zbog podmićivanja HDZ-ovih gradskih vijećnika

zeljkosabo_plakatBivši vukovarski gradonačelnik, SDP-ov saborski zastupnik Željko Sabo danas je na osječkom Županijskom sudu proglašen krivim i nepravomoćno osuđen na 16 mjeseci zatvora zbog podmićivanja HDZ-ovih gradskih vijećnika Marije Budimir i  Radimira Đurića. Optužen je, naime, da je Mariji Budimir ( HDZ) nudio do 50 tisuća kuna za potporu SDP-ovoj koaliciji u Gradskom vijeću Vukovara, a Radimiru Đuriću napredovanje supruge i sina. Sabo je presudu primio vrlo emotivno i tek kratko izjavio: Nikada neću priznati nešto što nisam napravio, i vjerujte mi, razmišljao sam o Anti Gotovini.

Sabin odvjetnik Anto Nobilo najavio je u roku od 15 dana podizanje žalbe, a kako je izjavio za neke medije, u kalkulacijama uoči presude predvidjeli su i mogućnost da ona bude osuđujuća. Sabo je prvi u Hrvatskoj koji je osuđen za kazneno djelo podmićivanja zastupnika, a ono što je  napravio, drži Nobilo, ne može se podvesti pod davanje mita zastupnicima, radi ćega će se žaliti na povredu zakona, ali i zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

S obzirom da je bivši vukovarski gradonačelnik još ranije podnio ostavku na sve svoje stranačke dužnosti ( bio je član Predsjedništva SDP-a) te je danas tek član stranke, u SDP-u zasad ne razmišljaju o njegovom isključenju, jer, ističu, radi se o nepravomoćnoj presudi. Najzanimljivija je izjava čelnika Primorsko-goranskog SDP-a Zlatka Komadine, koji je kazao kako političku korupciju svakako treba osuditi, ali Sabu treba spasiti!


VEZANE VIJESTI