Neovisni novinarski portal
27.9.2021.
KULTURA
Jubilarni 10. sajam u srednjovjekovnom Šibeniku posjećeniji od svih dosadašnjih

Jubilarni 10. sajam u srednjovjekovnom Šibeniku posjećeniji od svih dosadašnjih

 Paljbom iz topova danas u 13 sati završen je 10. po redu Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku.Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku - zatvaranje (Foto H. Pavić) (1)

 

U Turističkoj zajednici su više nego zadovoljni ovogodišnjim sajmom, kao jednom od manifestacija kojom Šibenik žele pretvoriti u turističko odredište čija atraktivnost i uspjeh ne ovise o suncu, moru i ljetu,  kojih ove godine jedva da je i bilo. Iako posjetitelje nitko nije brojao, procjenjuje se da je ovogodišnji sajam bio posjećeniji od svih dosadašnjih.

– Unatoč kiši, koja je u subotu popodne prekinula program, ovogodišnji jubilarni sajam je više nego uspio ostvariti svoj cilj – privući i zabaviti posezonske goste  predstavljanjem kulturne, povijesne i obrtničke tradicije Šibenika, bliže i dalje okolice. Bilo je primjetno više posjetitelja, turista iz svih turističkih odredišta županije,  od kojih znatan dio već prepoznaje Sajam kao manifestaciju koju vrijedi posjetiti i preporučiti prijateljima. Dobroj posjeti u prilog svakako je išla i naša kampanja informiranja i oglašavanja u turističkim mjestima Županije, gdje su dijeljeni leci i plakati koji su sadržavali najave svih ovdašnjih zbivanja. Ove godine jača i međunarodni karakter Sajma, tako da smo među 350 sudionika i 70-ak izlagača, uz domaće, imali i sudionike iz Italije, Mađarske, Njemačke, Slovenije i Makedonije, – kaže Dino Karađole, direktor Turističke zajednice Grada Šibenika.
Danas su pred Gradskom vijećnicom nastupali Trenkovi panduri,  MAK teatar i Paška alka.  Po šibenskim kalama i ulicama marširali su Šibenska gradska straža s Dječjim plemkinjama i stražom. Završetak sajma označila je paljba iz topova i mušketa, nakon čega su izlagači sajma počeli sklapati svoje štandove.

Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku - zatvaranje (Foto H. Pavić) (14) Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku - zatvaranje (Foto H. Pavić) (7) Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku - zatvaranje (Foto H. Pavić) (13) Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku - zatvaranje (Foto H. Pavić) (12) Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku - zatvaranje (Foto H. Pavić) (10) Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku - zatvaranje (Foto H. Pavić) (9) Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku - zatvaranje (Foto H. Pavić) (8) Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku - zatvaranje (Foto H. Pavić) (4) Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku - zatvaranje (Foto H. Pavić) (2) Sajam u srednjovjekovnom Šibeniku - zatvaranje (Foto H. Pavić) (3)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI