Neovisni novinarski portal
15.5.2021.
POLITIKA
Tišnjanji ne odustaju od hotela na Jazini – oporba proziva načelnika za ‘prljavu igru’

Tišnjanji ne odustaju od hotela na Jazini – oporba proziva načelnika za ‘prljavu igru’

Unatoč peticiji koju je u organizaciji oporbe potpisalo 553 građana Tisnog, 90 milijuna eura vrijedan projekt turističke zone Jazina - Prisliga ide dalje. Općinsko vijeće Tisnog, naime, na jučerašnjoj sjednici je odbacilo prijedlog načelnika Ivana Klarina, koji je zbog peticije tražio poništenje natječaja za prodaju zemljišta.

Unatoč peticiji koju je u organizaciji oporbe potpisalo 553 građana Tisnog, 90 milijuna eura vrijedan projekt turističke zone Jazina – Prisliga ide dalje. Općinsko vijeće Tisnog, naime, na jučerašnjoj sjednici je odbacilo prijedlog načelnika Ivana Klarina, koji je zbog peticije tražio poništenje natječaja za prodaju zemljišta.

Turistička zona Jazina Prisliga

Turistička zona Jazina Prisliga

– Općinsko vijeće Općine Tisno na svojoj 10. redovnoj sjednici održanoj 15. rujna 2014. godine nije dalo suglasnost na prijedlog odluke o poništenju natječaja za prodaju turističkog zemljišta za gradnju turističkih kapaciteta u uvali Jazina. Načelnik Ivan Klarin je nakon peticije mještana Tisnoga koja mu je dostavljeno u prethodnom tjednu, odlučio staviti natječaj van snage. Općinsko vijeće je nakon provedene rasprave zaključilo da bi takva odluka donijela isključivo štetu i poslala lošu poruku prema zainteresiranim investitorima –  priopćio je predsjednik Općinskog vijeća Općine Tisno Petar Jakovčev.

Reakciju oporbe nije trebalo dugo čekati.

– Na 10.sjednici Općinskog vijeća općine Tisno, održanoj u ponedjeljak, 15.rujna, oporbeni vijećnici su ostali neugodno iznenađeni načinom na koji je općinski načelnik Ivan Klarin sa svojom vladajućom većinom u općinskom vijeću izigrao volju 553 stanovnika Tisnog, koji su potpisali peticiju za Jazinu. Formalno je načelnik Klarin predložio obustavu natječaja o prodaji, kako je i najavljivao u medijima, nakon čega su njegovi vijećnici vladajuće koalicije, odbili taj prijedlog i time je ostao na snazi natječaj za prodaju Jazine, a volja mještana Tisnog je izigrana vješto odglumljenom demokracijom načelnika i vijećnika, glumom koje se ne bi posramili ni najbolji oskarovci.

Za nas je najžalosnije što je ovakva predstava za javnost i „pranje ruku“ načelnika Klarina uslijedilo nakon što smo po tko zna koji put objasnili da smo za transparentnu prodaju u interesu našeg mjesta te smo pozvali vijećnike i načelnika za zajednički stol u zajedničkom interesu. Ovakvom igrom samo su nas još više uvjerili da su spremni na sve i kako im nitko i ništa neće stati na put.

Nama, koji smo u općinsko vijeće ušli s iskrenim namjerama i bez ikakvih osobnih kalkulacija ili sitnih interesa nije se lako nositi s ovom prljavom igrom i još prljavijim pravilima, a ovo izigravanje volje mještana Tisnog još je jedan primjer demokracije na Klarinov način. Nažalost, i prodaja naše zemlje na Jazini odvijat će se na ovakav način, pogotovo što u povjerenstvu za provedbu natječaja ne sjedi niti jedan oporbeni vijećnik – stoji u priopćenju predsjednica HDZ-a općine Tisno i vijećnice Općinskog vijeća općine Tisno Jelene Obratov.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI