Neovisni novinarski portal
14.5.2021.
POLITIKA
Načelnik Općine Tisno uvažio peticiju: Gradnja hotela na Jazini pričekat će referendum

Načelnik Općine Tisno uvažio peticiju:
Gradnja hotela na Jazini pričekat će referendum

Nakon provjere potpisa na 'Peticiji za Jazinu' Općina Tisno povukla je odluku Općinskog vijeća donesenu 23. lipnja o prodaji općinskog zemljišta u turističkoj zoni Prisliga-Jazina za gradnju hotela i vila.

Nakon provjere potpisa na ‘Peticiji za Jazinu’ Općina Tisno povukla je odluku Općinskog vijeća donesenu 23. lipnja o prodaji općinskog zemljišta u turističkoj zoni Prisliga-Jazina za gradnju hotela i vila.

Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin (Foto: H. Pavić)

Načelnik Općine Tisno Ivan Klarin (Foto: H. Pavić)

 – Znam da čekanje referenduma dovodi u pitanje samu investiciju, ali mi jednostavno nismo mogli ignorirati toliki broj potpisa. Radi se o volji gotovo polovice Tišnjana i to se ne može zanemariti- obrazložio je odluku o povlačenju načelnik Općine Ivan Klarin. Na raspisani natječaj javila su se dva ozbiljna investitora. Oni će sad biti obaviješteni da se natječaj poništava do okončenja reerenduma.
Klarinovo priopćenje prenosimo u cijelosti: Prikupljanje potpisa u organizaciji HDZ-a Općine Tisno nazvano „Peticija za Jazinu“ završeno je i dostavljeno Općini Tisno sa prikupljenih 517 potpisa mještana Tisnoga. Iako u provođenju same peticije ima proceduralnih propusta i ponovljenih potpisa, kao načelnik Općine Tisno, uvažiti ću želje potpisanih Tišnjana, te staviti van snage Odluku o prodaji i poništiti natječaj za prodaju turističkog zemljišta za gradnju turističkih kapaciteta u uvali Jazina.
Uvažavajući želje jednog dijela mještana Tisnoga, predložiti ću Općinskom vijeću Općine Tisno da se do kraja 2014. godine raspiše provođenje referenduma za područje mjesta Tisnoga vezano uz ovo pitanje. Općinske namjere bile su isključivo usmjerene prema boljitku mjesta Tisnoga i otvaranju što većeg broja novih radnih mjesta. Još bih jednom želio naglasiti da ovdje nije riječ o prodaji zemljišta na kojem se danas nalazi auto kamp Jazine, nego zemljištu sjeverno od prometnice koja presijeca zonu Prisliga-Jazina. Isto tako, istaknuo bih da to zemljište nikada nije bilo vlasništvo Općine Tisno, već nam je nakon dugotrajne procedure dodijeljeno od strane Republike Hrvatske s namjenom gradnje i gospodarskog korištenja istog.
U ovom trenutku smatram da je počinjena šteta i da šaljemo lošu poruku zainteresiranim investitorima. Isto tako, u slučaju nerealizacije ovog značajnog projekta postoji mogućnost da se Republika Hrvatska ponovo upiše kao vlasnik navedenog zemljišta. Ovim postupkom pokazujemo da nastavljamo raditi transparentno i želimo demantirati netočne navode vijećnika HDZ-a Općine Tisno da zemljište prodajemo isključivo zbog pokrića proračunskog manjka. Općina Tisno planira u 2015. godini u projekte utrošiti oko 20 milijuna kuna neovisno o rezultatu referenduma. Želim naglasiti da kada se na sjednici Općinskog vijeća raspravljalo o uvjetima natječaja, vijećnici – organizatori ove peticije, bez ikakvog valjanog razloga napustili su sjednicu na kojoj smo svi zajedno trebali raspraviti o uvjetima ove važne investicije.
Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI