Neovisni novinarski portal
14.5.2021.
KRONIKA 112 / POLITIKA
Thompson: Usred velikog slavlja i predivne atmosfere tražiti odgovornost za nenošenje kacige je u najmanju ruku smiješno

Thompson:
Usred velikog slavlja i predivne atmosfere tražiti odgovornost za nenošenje kacige je u najmanju ruku smiješno

Nakon što je saznao da će odgovarati za prometne prekršaje koje je napravio za proslave Dana pobjede u Čavoglavama, na svojim internetskim stranicama Marko Perković Thompson je objavio intervju koji je s njim napravio novinar pod pseudonimom Mali sa Selina (POVEZNICA) u kojem tvrdi da je policija izigrala dogovor i odgovornost za prijavu je prebacio na SDP. Policija je, pak, reagirala priopćenjem i odbacila njegove tvrdnje.

 MPT Čavoglave 2014. (Foto H. Pavić) (1)

Intervju koji je potpisan s ‘Mali sa Selina’  objavljujemo u cijelosti:

1. Čuli smo da te je jedan novinar kad je vidio sliku bez kacige prijavio policiji

MPT: Da to su mi policajci rekli.

2. Što, bili su kod tebe?

MPT: Da, bili su kod mene u dva sata u jutro, došli su iza pozornice i rekli mi da me je jedan novinar prijavio. Rekao sam im ako je to jedini problem da sam ja danas jako sretan čovjek.

3. Na portalu dnevno.hr kazao si da je postojao dogovor sa policijom?

MPT: Točno! Zbog samog svečanog moto defilea i cijele proslave Dana Pobjede te obaveza koje kao organizatori imamo, policija nam je dopustila nenošenje kaciga, uostalom kao i svake godine. To je s nama iz organizacijskog odbora dogovorio osobno načelnik PP Drniš Ante Čavčić. Uostalom, policija je i predvodila kolonu defilea i nitko nas bez kacige nije zaustavljao jer je bio takav dogovor. Inače je i uobičajeno da na takvim svečanim moto-defileima motoristi skinu kacige da ih se vidi i da s tako malim brzinama lakše dišu jer zna biti jako vruće.

4. Nisi ti jedini bio bez kacige, zar onda nebih trebali kazniti i ostale motoriste koji su vozili bez kacige? Jeli to diskriminacija?

MPT: Nebi trebali nikoga kažnjavati u takvim svečanim prigodama. Ja osobno ne bježim od tog prekršaja i ne tražim nikakvu privilegiju, samo mi je žao šta nisu poštovali dogovor i što su se na neki način prepali toga novinara.

5. Dakle nakon intervencije novinara koji te je prijavio, policija krši dogovor?

MPT: Da, i to nas je iznenadilo, a i dobro nasmijalo, jer doći u dva sata poslije pola noći, usred tako velikog slavlja i predivne atmosfere tražiti odgovornost za nenošenje kacige je u najmanju ruku smiješno.

6. Izgleda da se oni boje novinara kao vrag tamjana?

MPT: Ne znam koji je njihov motiv bio ali znam da ove godine sa policijom nismo imali dobru suradnju. Stvarali su nam veliku gužvu u prometu, u nekoliko situacija su se ponili neprofesionalno poput toga da naše uvažene goste kao što je naš biskup Ante Ivas nisu dali policijsku pratnju ulaska i izlaska u selo, tako da smo se u onoj gužvi morali sami snalaziti. Još puno propusta je bilo od strane policije ali neću sada s time kvariti našu zadovoljštinu koju imamo nakon svega lijepoga sto smo doživjeli slaveći Dan Pobjede u Čavoglavama.

7. Znaš li uopće tko je taj novinar?

MPT: Ne, ne znam, a nije me ni zanimalo.

8. E, pa mi znamo, to je Nikša Klečak, uvaženi član SDP-a u Dubrovniku i novinar portala dubrovačkog dnevnika koji je objavio kako mu je žao što MIG Hrvatske vojske nije pao na Čavoglave.

MPT: Aha, sad mi je malo jasnije, žalosno je što nitko od mjerodavnih ne reagira na takve monstruzne izjave.

9. Što te se posebno dojmilo na proslavi?

MPT: Scene poput one kad 100 000 ljudi na Dan pobjede u Čavoglavama zajedno pjeva Hrvatsku himnu i moli Oče naš što se rijetko može vidjeti i čuti.

10. Kada će mo popričati malo o samoj proslavi i tvojim dojmovima?

MPT: Nema problema, samo zovi.

MPT Čavoglave 2014. (Foto H. Pavić) (3)Policija: Thompsonovi navodi nisu točni!

Donosimo u cijelosti i reagiranje Policijske uprave Šibensko-kninske:

– Povodom napisa više medija u kojima se prenosi izjava Marka Perkovića da je postojao dogovor, odnosno odobrenje načelnika Policijske postaje Drniš da vozači motocikla na javnom okupljanju u Čavoglavama 5. kolovoza 2014. mogu voziti motocikle bez zaštitnih kaciga, Policijska uprava šibensko-kninska dužna je reagirati jer navodi nisu točni.  Naime, između načelnika Policijske postaje Drniš i Marka Perkovića nije postojao spomenuti dogovor, jer nitko ne može odobriti kršenje zakona.
Prilikom osiguravanja javnog okupljanja u Čavoglavama osnovni zadatak policije prvenstveno je bio usmjeren na nesmetano i mirno odvijanje manifestacije. Policijski službenici koji su osiguravali skup neposrednim opažanjem uočili su prekršaje, ali je procjena bila kako bi kažnjavanje na mjestu događaja imalo negativan učinak na tijek događaja. Zbog toga će policija sukladno zakonskim mogućnostima tim prekršiteljima naknadno uručiti Obvezne prekršajne naloge.
Napominjemo, kako je Policijska uprava šibensko-kninska zbog prekršaja na javnom okupljanju u Čavoglavama do sada izdala Obvezne prekršajne naloge za osam prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Također, policija i dalje utvrđuje identitet ostalih motorista koji su vozeći u defileu eventualno počinili prekršaje, te će i njima biti uručeni prekršajni nalozi – stoji u priopćenju koje potpisuje načelnik PU Šibensko-kninske Ivica Kostanić.

Ivica Kostanić (Foto H. Pavić)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI