Neovisni novinarski portal
9.5.2021.
POLITIKA
Utrka s vremenom: Banj se otvara tek 1. srpnja

Utrka s vremenom:
Banj se otvara tek 1. srpnja

Probijen je i drugi pomaknuti rok za završetak  gradske plaže Banj, a kada će biti otvorena, to se nitko više ne usudi precizno prognozirati. Na gradilištu je ovih dana svega četiri radnika tvrke Ran d.o.o., koju je Grad Šibenik angažirao da posao završi do 31. ožujka. Rok je pomaknut najprije na 15., pa na 31. svibnja.  Iako su svi rokovi odavna probijeni, ne radi se subotom ni nedjeljom, ni popodne, a kamoli po noći. Plaža Banj 2. lipnja 2014. (Foto H. Pavić) (16)

– Više ne znamo što ćemo. Sukladno dogovorenom tempu dostavljači nam iz Italije dostavljaju namještaj i drugu opremu, a kako radovi još nisu gotovi, mi nemamo više gdje skladištiti dovezene stvari – kaže Anton Dobra, koncesionar čija je tvrtka Goodman na natječaju Grada dobila na upravljanje poslovne prostorom na gradskoj plaži.

Dobra od 1. lipnja, kada mu je po posljednjem dogovoru završeni objekt trebao biti predan na upravljanje, plaća Gradu  mjesečnu zakupninu od 17,260.00 kn, uvećano za iznos PDV-a. Međutim, on će se, po svemu sudeći, još načekati da krene s poslom. Zajedno s njim načekat će se i 30 konobara, čistačice, animatori, redari, iznajmljivači ležaljki i svi drugo osoblje koje je Dobra angažirao da od 1. lipnja u tri smjene rade u kafiću, beach baru i noćnom klubu na Banju.Plaža Banj 2. lipnja 2014. (Foto H. Pavić) (13)

– Čekamo da završe galeriju, postave stakla u podove i svjetlarnike, da više izađu iz piture da možemo početi unutarnje uređenje i montiranje ugostiteljske opreme. Ali to neće ići tek tako. Prema posljednjim informacijama, materijal za colledani podove iz Italije stižu tek slijedeći tjedan. Za urediti takav pod treba im najmanje dva tjedna. Nakon toga trebat će i nama da napravimo svoj dio unutarnjeg uređenja i datum otvaranja se pomiče na 1. srpnja  – kaže Dobra.

Planirali su da će Banj otvoriti zajedno s tvrđavom sv. Mihovil. Već su dogovarali izvođače i program otvorenja, ali takve nade su odavna okopnile.

–  Da bi uhodali objekat i kvalitetno odradili sezonu trebali smo otvoriti 1. travnja. Ovako se čini da nam je sezona propala. Ipak, imamo i rezervni plan, da spasimo što se spasiti da. Dok unutra traju radovi, mi ćemo otvoriti kafić ispred objekta. Postavit ćemo demo bar, šank, štekat, suncobrane, ležaljke i sve ostalo. Samo da konačno završe sanitarni čvor – kaže Dobra.

Plaža Banj 2. lipnja 2014. (Foto H. Pavić) (19)Plaža Banj 2. lipnja 2014. (Foto H. Pavić) (12) Plaža Banj 2. lipnja 2014. (Foto H. Pavić) (7)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI