Neovisni novinarski portal
18.4.2024.
IZDVOJENO
‘Naša srca za našu Niku’ – Humanitarni koncert za liječenje teško oboljele djevojčice

‘Naša srca za našu Niku’ – Humanitarni koncert za liječenje teško oboljele djevojčice

Trogodišnjoj Niki Strikoman iz Zatona kraj Šibenika 14. veljače dijagnosticiran je zloćudni tumor na mozgu, ependymoma anaplasticum.  Operirana je, ali oporavak nije izvijestan. Mora na skupo liječenje u Švicarsku, radi čega Udruga žena ‘Sv. Antun’ i Sindikat pošta organiziraju humanitarnu akciju.

'Naša srca za Niku' - konfrencija 'Sv. Antun' (Foto H. Pavić) (3)

– Operirana je već dva puta, dijagniza nije dobra, tumor je čak narastao dva centimetra u dva mjeseca. Onkolozi smatraju da za djevojčicu ima nade, ako ode na liječenje u Švicarsku. Šalju je na precizno zračenje, ali za to treba novca – rekla je na konferenciji za novinare Ana Ćirjak, predsjednica Udruge žena ‘Sv Antun’.

Udruga ‘Sv. Antun’ i Sindikat pošta  5. lipnja u sportskoj dvorani Baldekin u Šibeniku zato organiziraju humaniratni koncert. U četvrtak s početkom u 19.30 sati na Baldekinu će za pomoć Niki Strikoman, među ostalima, nastupiti Dražen Zečić, Bosutski bećari, Zorica Kondža, Duško Lokin, Zoran Jelenković, Igor Cukrov, Marjan Monić, Berny, klapa Godimenti, klapa Iskon, klapa Maslina, klapa Hrvatska ratna mornarica ‘sv. Juraj’, klapa Skradinke, klapa Rećine, KUD ‘Branimir’, Ivan Burić, Igor Jelenić- Toto, grupa Banana, Planet Mangan, Show Legende, trio Adriatic, Nas Quatros…, program će voditi Ava Karabatić i Toto. Ulaznice za koncert u pretprodaji koštaju 30 kuna, a na dan koncerta 40 kuna. Donacije za pomoć Niki prikupljat će se i tijekom koncerta na ulazu u sportsku dvoranu.

– Zahvaljujemo svim sponzorima i izvođačima na pomoći, te još jednom pozivamo sve Šibenčane da se odazovu akciji jer situacija za Niku i njezinu majku zaista je teška.  Još ne znamo koliko će novca trebati za liječenje, ali nadam se da će ono što prikupimo biti dovoljno i da će Nika ozdraviti – rekla je Ana Čirjak.

Otvoren je žiro račun na koji se mogu uplatiti sredstva, a glasi na ime Blaženka Martinović HR292390001-3201185201.

'Naša srca za Niku' - konfrencija 'Sv. Antun' (Foto H. Pavić) (2)

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI