Neovisni novinarski portal
28.10.2021.
IZDVOJENO / SCENA
Misteriozno disco-čudo stiže u Šibenik i poručuje: Ravnodušnosti ovdje nema mjesta!

Misteriozno disco-čudo stiže u Šibenik i poručuje:
Ravnodušnosti ovdje nema mjesta!

Znači, vi ste međunarodne zvijezde...- Više smo kozmičke zvijezde. Draže nam je tako razmišljati.

discomagic2

U oceanu glazbeno-koncertnih zbivanja u kojima ovoga ljeta pliva Šibenik, eto još jedne ribe, odnosno svjetlucavog morskog organizma. Na pozornici piratskog kluba u Solarisu svakoga petka navečer ovoga ljeta će isplivati Disco Inferno Magic, misteriozna koncertna atrakcija koja se u Hrvatskoj i po europskim pozornicama niotkud pojavljuje već sedam godina, otkad su nastali tamo preko bare, odnosno Atlanskog oceana, u Sjedinjenim američkim državama.

O čemu se radi? Tko su ti ljudi luckastih imena? Slično su se zapitali svi koji su ih imali prilike negdje vidjeti u akciji. Tko se to krije iza šarenih, šljokičastih odijela i perika i koncertne disco-funky-glam predstave koja pomiče i one koji nisu skloni plesnoj aktivnosti? U mini intervjuju pitamo o tome Stick Le Freaka, jednog od petero frontmana spomenute skupine.
Tko ste vi? Odakle dolazite? Predstavite se onako kako to radite na koncertima…
– Na bubnjevima je Stick Le Freak, čarobnjak s magičnim palicama koji kroti ritmove usijanog plesnog podija… Klavijature svira Disco Rocket Dan, samozatajni svirač i plesač mambe i salse… Na bas gitari je Boogie Washington, rođak daleke crnačke obitelji Brown iz Memphis TN, poznat po svom plesnom koraku u boogie cipelama… Na solo gitari je Cool Daddy Jackson iz Clevelanda OH, seksipilni mag s brkovima čiji zvuk gitare izluđuje žene u prvim redovima i nešto dalje… A na saksofonu: Burning Bab Patterson, ples i bijes, s pogledom prema ženama i ženskim srcima… I na kraju pepeljuga i princeza, kraljica i carica koja svojim glasom slama kristalne disco kugle: Sugarlove! I naše lude plesačice: Glam Chicks… Jel’ to bilo dobro?
Disco!

Disco!

Izvrsno. No kako ste odabrali ovakvo, hm… ime?
– Da, da. Ime je odabrano slučajno, sticajem okolnosti, kao i ostalo u životu, a naslanja se na naziv čuvene ploče iz 1976. američke skupine The Trammps. Tako je najlaše objasniti svima što ih čeka na našem koncertu. Pritom mislim na riječ disco iz naziva. No sprema se i novo ime. A glazba će i dalje biti stara, odnosno vječno mladi disco, funky…
U redu, ali odakle ste zapravo?
– Shvaćam. Evo podataka: kostimi, perike i naziv Disco Inferno Magic odlike su glazbenog projekta koji je prije sedam godina nastao u SAD-u, a budući da su neki članovi tamo dugo i živjeli, taj se disco utjecaj njihovim povratkom proširio i na ludost kod novih glazbenika benda, koji su bili voljni zamijeniti svoj privatni život za život disco-funky-glam zvijezda. I tako je nastao DISCO INFERNO MAGIC – disco band iz Splita! Odlikuje nas bogati scenski nastup, plesačice, cjelokupan show na tragu disco glazbe 70-ih, ludilo plesa, svjetla i ogromne energije koja zrači iz svake minute nastupa na pozornici…

discomagic1

Govorite kao s reklame…
– Pa zar to nije smisao ovog intervjua? Ima još. Evo: potencijalna publika i obožavatelji mogu nas vidjeti i čuti u ovisnosti od prigode do prigode. Najčešće u disco klubovima, na humanitarnim koncertima,na gradskim trgovima,na velikim korporativnim zabavama i svugdje gdje postoji dobra energija ljudi, raspoloženih za enormnu količinu plesa i otkačenosti. Ljudima vraćamo osmijehe na lica, bilo kad i bilo gdje! Naše nastupe je imala prilike vidjeti i publika izvan Hrvatske, točnije u Slovačkoj, Austriji, Italiji, Njemačkoj, Rusiji i BiH.

Znači, vi ste međunarodne zvijezde…

– Više smo kozmičke zvijezde. Draže nam je tako razmišljati.
U redu. Uvjerili smo se, besprijekorno vladate gradivom disco-funk, Studio 54 i sličnim izričajima. No imate li i svojih pjesama?
– Disco Inferno Magic nije samo cover bend, već i autorski bend. Uskoro, kako se to najčešće kaže, ulazimo u studio, gdje planiramo snimiti nekoliko pjesama, ali ovaj put kombinaciju skladbi na hrvatskom i engleskom jeziku.

Dvojezične pjesme?

– Oh yes. Da.

 Disco magic

Siguran sam da imate i neku pametnu poruku za vaše dosadašnje i buduće obožatelje…

– Naravno. Poruka za naše sadašnje i buduće poklonike je jednostavna: uživajte u životu i radite ono što volite ako možete, jer to su osnove duhovnog mira i zadovoljstva sa samim sobom. Glazba i umjetnost, općenito, djelatnosti su koje se moraju njegovati, pogotovo u današnjem društvu gdje je materijalizam neutemeljeno postao osnovicom ljudskog bivstvovanja. I da ne filozofiramo previše – slušajte Disco Inferno Magic, jer smo mi ti misionari dobrih vibracija koji će vam vratiti smijeh na lice. Ne vjerujete? Samo pogledajte naše perike i odjeću i morat ćete zaplesati s nama. Ravnodušnosti ovdje nema mjesta! Bend je rekao svoje. Sad nas trebate doći pogledati i opipati uživo!

Opipati?

– Ma dobro… To se tako kaže…

 

discomagic2

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI