Neovisni novinarski portal
31.7.2021.
POLITIKA
Gradonačelnik o prvoj godini mandata: Probudili smo Šibenik iz 20-godišnje letargije

Gradonačelnik o prvoj godini mandata:
Probudili smo Šibenik iz 20-godišnje letargije

Konferencija za novinare gradonačelnika dr. Željka Burića- Prva godina mandata (Foto H. Pavić) (19)

– Slogan predizborne kampanje je bio je da je Grad Šibenik zaslužio da bude drugačiji, da se probudi iz letargije koja je trajala punih 20 godina. Ja ponosno mogu kazati da se grad Šibenik već u prvoj godini probudio – rekao je gradonačelnik Šibenika dr. Željko Burić na konferenciji  na konferenciji za novinare na kojoj je zajedno sa svojim zamjenicima rekapitulirao prvu godinu mandata.

–  Dokaz tome da smo probudili Šibenik je, ako ne ništa drugo, onda je to pažnja nacije prema onome što se događa u gradu Šibeniku. Uvijek nam je bio cilj i to je moj moto da ne smijemo ostati u lokalnim okvirima, jer način razmišljanja samo na lokalnoj razini, ja bih rekao samozadovoljstvo na lokalnoj razini, nije dobra. Pokazali smo da želimo biti drugačiji, da želimo biti posebni pogotovo jer je to jedini način da se izvučemo iz sendviča dvaju ambicioznih urbanih sredina koje nas okružuju, Zadra i Splita – rekao gradonačelnik, požalivši se da se u svom radu ‘suočavaju se s još uvijek učmalim, pod navodnike, tradicionalnim načinom razmišljanja’.

– Počelo s drugačijom Novom godinom,  koja je dala odgovor da Šibenčani prepoznaju svoj grad drugačijim i imali smo šest tisuća ljudi koji su željeli drugačiju Novu godinu. Rekli smo da ćemo završiti sve započete projekte i završili smo ih. Prvi veliki pozornica, koju smo završili uz veliki trud, uz velike probleme koje smo zatekli oko toga, ne osvrčući se ni na bivšu gradsku vlast ni na probleme, jer smo pred našim građanima preuzeli obvezu da je završimo. Završili smo je i priredili spektakularno otvaranje. I to otvaranje je bilo drugačije. To neki nisu shvatili, da je to pokus onoga što u budućnosti pozornica sve može,  a to je razlog zbog čega je 20 godina Grad Šibenik stagnirao – rekao je gradonačelnik.
Među najznačajnijim gradskim uspjesima u prošloj godini gradonačelnici i njegovi zamjenici istaknuli su i skoro otvaranje Banja,  razvoj visokog školstva, nagodbu s INA-om oko TEF-a, projekte tvrđava i niz drugih projekata.

– Šibenik ide velikim koracima naprijed jer smo promijenili komunikaciju Gradske uprave s Mjesnim odborima i Gradskim četvrtima čiji predstavnici najbolje znaju koji su im projekti potrebni. Niz je projekata, vezanih uz promet, koji su u realizaciji, a izrađeni su i urbanistički planovi koji su preduvjet za nove projekte koji su pripremi. Radili smo i na brojnim manjim komunalnim zahvatima koji su našim sugrađanima itekako važni – rekao je zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta.

– Otvorenost Gradske uprave i suradnja s građanima naš je poticaj za rad – rekao je zamjenik gradonačelnika Nikica Penđer izdvojivši uređenje dječjeg igrališta u Ražinama, obnovu ŠC Ljubica, rad na projektima osnivanja OŠ Vrpolje i Ražine te faznu realizaciju vrtića Jamnjak i Crnica.

Gradonačelnik Burić zaključio je kako nemaju vremena za gubljenje, niti opravdanja u kriznim vremenima. Konferencija za novinare gradonačelnika dr. Željka Burića- Prva godina mandata (Foto H. Pavić) (1)

 

 

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI