Neovisni novinarski portal
6.5.2021.
SCENA
SuperUho: Najavljen i Seven That Spells

SuperUho:
Najavljen i Seven That Spells

Na SuperUho festival dolazi i domaća kraut rock atrakcija.

seven

Jedan do najcjenjenijih bendova u Hrvatskoj i u ovom dijelu Europe kada je riječ o kraut rocku i predanosti gitarskom zvuku, iza kojeg stoji osnivač i vođa benda Niko Potočnjak. Seven That Spells osnovani su 2003. godine i od tada su objavili deset albuma i jedan DVD. Kao jedan od najbitnjih utjecaja na svoj zvuk Seven That Spells navode Kawabatu Makoto – gitarista i člana japanskog psihodeličnog rock benda Acid Mother Tample.

U proteklih deset godina kroz bend je prošlo preko 50 glazbenika koji su se mijenjali kako se mijenjao zvuk benda. Razlog mijenjanja članova nije neslaganje ili nezadvoljstvo frontmena sviračkim umjećem nekog od članova, već je stalno mijenjanje postave dio koncepta.

Seven That Spellsa je jedan od danas rijetkih uspješnih bendova underground rock zvuka koji su u potpunosti nezavisni od glazbene industrije. Kompletan proces od ideje do fizičkog izdanja albuma te organiziranja turneja diljem svijeta Seven That Spellsa rade sami. Imaju izniman status među fanovima kraut rocka diljem svijeta i poseban status na domaćoj sceni. Niko Potočnjak paralelno vodi i bendove Jastreb i Otrovna Kristina. Novi album Seven That Spells radi u suradnji s Blakeom Falmingom, bivšim bubnjarom Mars Volte, a danas bubnjarom benda Laddio Bolocko.

SuperUho festival će biti održan od 3. do 5. kolovoza, a lokacije koncerata još nisu objelodanjene. Cijena festivalske ulaznice iznosi 250 kuna i može se kupiti Dallas Music Shopu i klubu Azimut u Šibeniku, te Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark u Zagrebu.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI