Neovisni novinarski portal
9.5.2021.
UKRATKO

Predsjednik Vlade Zoran Milanović na HTV-u o obračunu s ministrom Linićem:
Tako se nikad nitko nije ponašao u povijesti države!

Za sve one koji nisu utvrdili gradivo o “povijesti bolesti” koja poput groznice trese SDP nakon obračuna premijera s ministrom financija Slavkom Linićem, Zoran Milanović je večeras na HTV-u u emisiji “Javna stvar” građanima dao i dodatna objašnjenja. Uvrijedio se što ga je Linić optužio da laže, izgubio je povjerenje u Linića i morao ga je smijeniti jer nije ništa poduzeo što je od njega tražio, a osim toga mu je odgovore slao putem medija. A svi koji s njim budu tako komunicirali, koristeći se medijima, a ne izravnim kontaktom s predsjednikom Vlade, bit će smijenjeni. Za Linića je kazao decidirano: Tako se nikad nitko nije ponašao u povijesti države!

Bilo je tu još nekoliko zanimljivih izjava. Recimo, predstečajne nagodbe su dobar instrument, od Lalovca očekuje da sve slučajeve predstečajnih nagodbi nadzire brutalno strogo,a smijenjena ravnateljica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec je bila zviždač u slučaju Linić. Toliko da se zna gdje je čije mjesto…A gdje je njegovo, e to ćemo znati nakon izbora jer je svečano obećao da će on osobno odgovarati za uspjeh ili neuspjeh na izborima!

Nema tih afera, ni tih smjena, bogme ni potresa i podjela u stranci, koje bi mogle zakletog optimista Zorana Milanovića poljuljati u njegovoj samouvjerenosti. Dakako, SDP-ova koalicijska lista je najjača, Milanović je uvjeren i pobjednička, jer građani će znati prepoznati čije su ruke u ovoj priči čiste, a čije nečiste. Ali, ako SDP-ova lista na EU-izborima ne pobijedi, kazao je premijer na HTV-u, nije kraj svijeta. Teška su vremena, od Domovinskog rata najteža, a očekivanja ljudi su prevelika. A “čarobnjaci nismo, ali smo radnici”, poručio je Milanović.


VEZANE VIJESTI