Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
SCENA
L'kok (Foto: ravnododna.com)

L’kok traži novog pjevača:
Roko Frleta nije više član benda

L'kok (Foto: ravnododna.com)

Danas je na Facebook stranicama benda objavljen javni poziv za audiciju za novog glavnog vokala.

L'kok (Foto: ravnododna.com)

L’kok (Foto: ravnododna.com)

Nekoliko mjeseci nakon promjene na mjestu basiste, kada je Sašu Rogulića zamijenio Ivan Ković, šibenska rock skupina L’kok nalazi se pred novim promjenama. Vokal Roko Frleta više nije član benda. „Nažalost, nije rijetkost da u životu jednog autorskog benda koji se trudi vlastitim snagama i autorskim naporima uspjeti na sceni, dođe trenutak kada na vidjelo isplivaju nepomirljive kreativne, pa i karakterne razlike među članovima. L’kok i Roko Frleta u zadnje vrijeme nisu disali zajedno, što bi se, zaključili smo, moglo osjetiti u budućem radu grupe“, rekao nam je Ante Prgin, gitarist i lider grupe.

„Zato smo dogovorno odlučili raskinuti suradnju. L’kok je s Rokom za mikrofonom imao hrpu odličnh nastupa, zajedničkim smo snagama snimili i naš prvi album te krenuli u snimanje drugog. To je razdoblje sada iza nas, radujemo se novim izazovima koji očekuju L’kok, a Roku želimo sreću u njegovim eventualnim novim glazbenim putovanjima“, istaknuo je Prgin.

Članovi L’koka, grupe koja se nalazi pred objavljivanjem drugog studijskog albuma, odlučili su novog pjevača (ili pjevačicu) pronaći preko audicije. Njihov proglas prenosimo u cijelosti:

 

VAŽNA OBAVIJEST

Dragi prijatelji, obožavatelji i svi ostali…

Kako u životu samo mijena stalna jest, tako je u ovoj fazi života i rada grupe L’kok došao trenutak za promjenu. Stoga vam svima dajemo na znanje da danas raspisujemo javni poziv za

 

AUDICIJU

za pjevača ili pjevačicu grupe L’kok!

 

U obzir dolaze punoljetne osobe, radišne, strpljive, sklone timskom radu i kreativnom sudjelovanju u svim aspektima djelovanja jednog autorskog rock benda. Bilo bi poželjno da vokalni uzori našeg budućeg pjevača budu u rasponu od Mikea Pattona (Faith No More) do Maynarda Jamesa Keenana (Tool), a pjevačice od Skin (Skunk Anansie) do Sandre Nasić (Guano Apes).

Grupa L’kok postoji od 2010. godina, a iza sebe ima album ‘Misli protiv riječi’ (objavljen za diskografsku kuću Stajner Records), te gotovo dovršen materijal za drugi studijski album. Osim samostalnih koncerata po cijeloj Hrvatskoj, iza nas su i nastupi na dva Terraneo festivala u Šibeniku, zatim na ST@rt-u u Splitu, mariborskom LENT-u, HGF-u u Zaboku, festivalu Desant na Drvar, Scream Festu u Ljubuškom…

Prijave i eventualne snimke možete poslati u inbox na Facebook stranici benda ili na mail: lkok69©gmail.com.

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI