Neovisni novinarski portal
14.5.2021.
GOSPODARSTVO
Podi bi početkom rujna trebali izgledatio ponešto drukčije (foto TRIS)

Središnji dalmatinski sajam kreće u rujnu – ugovor potpisan nakon godine pregovora

Podi bi početkom rujna trebali izgledatio ponešto drukčije (foto TRIS)

sajam

Točno godinu dana otkad su predstavnici zagrebačke tvrtke Sajam automobila Zagreb pristigli u šibensku gradsku upravu s namjerom da u Šibeniku otvore novi sajam, glavni za središnji i južni dio Hrvatske (Dalmacija, Lika), jutros je u uredu gradonačelnika potpisan ugovor o otvaranju sajmišta u Gospodarskoj zoni Podi. Podsjetimo, predstavnike SAZ-a je prošle godine primio tadašnji šibenski gradonačelnik dr. Ante Županović, nakon čega je uslijedila smjena gradske vlasti, pa su pregovori potrajali sve do nedavno, kada su konačno dovršeni, te je ovu zamisao potvrdilo i Gradsko vijeće Grada Šibenika na svojoj prošlotjednoj sjednici.

– Na šibensku Gospodarsku zonu Podi stiže Sajam automobila-zagrebačka tvrtka u čije ime je direktor Miroslav Filipčić jutros potpisao ugovor s gradonačelnikom Grada Šibenika dr. Željkom Burićem. Od početka rujna 2014.g. na parceli od cca 60 000 m2 održavat će se sajmene djelatnosti, točnije sajam automobila. Gradonačelnik Burić posebno je apostrofirao važnost investicija u aktualnom gospodarskom trenutku, te naglasio važnost svakog novootvorenog radnog mjesta – javlja iz Grada Šibenika Ana Gojanović-Rakić, predstojnica Ureda gradonačelnika.

Direktor tvrtke Sajam automobila Miroslav Filipčić i gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić, potpisali su Ugovor o osnivanju prava građenja i zakupu zemljišta kojim će navedena tvrtka u slijedećih 20 godina na području Gospodarske zone Podi dva puta tjedno održavati sajam automobila, pojašnjava se. Ugovor predviđa mogućnost da Sajam automobila otkupi zemljište od cca 60 000 m2 na kojem je osnovano pravo građenja najkasnije u roku od 6 godina od dana potpisivanja ovog ugovora, ističe se u priopćenju iz Ureda gradonačelnika.

Podi: za nekoliko mjeseci ovdje će biti stotoine automobila (foto: TRIS)

Podi: za nekoliko mjeseci ovdje će biti stotine automobila (foto: TRIS)

– S obzirom na težak gospodarski trenutak u kojem živimo svaka investicija ima dodatnu težinu, a kada tome pridodamo nova radna mjesta, jasno je da je to dobitak za naš grad. Na Gospodarsku zonu Podi želimo privući što veći broj ljudi, pa je upravo ovaj sadržaj sajmenog karaktera idealan kako bi na zonu došli posjetitelji ne samo iz Šibenika i naše županije, već i s područja čitave Dalmacije – kazao je pritom gradonačelnik dr. Željko Burić.

Najveći sajam automobila u Dalmaiji (i šire) bi prve automobile i posjetitelje trebao primiti nakon ljeta.

– Djelatnost ćemo započeti do 01. rujna ove godine, a planiramo zaposliti pet stalnih djelatnika, dok ćemo u vrijeme održavanja sajma angažirati još minimalno petnaestak ljudi, pored usluga čišćenja i osiguranja same manifestacije – kazao je direktor Sajma automobila Miroslav Filipčić.

Ponudu tvrtke prihvatilo je Povjerenstvo za raspolaganje zemljištem na Gospodarskoj zoni Podi, a potom je i Gradsko vijeće Grada Šibenika, na svojoj sjednici od 16. travnja, dalo ovlaštenje gradonačelniku da potpiše ugovor, napominje Ana Gojanović Rakić.

Izuzev trgovine automobilom, na šibenskom sajmu se predviđaju i druge izložbene priredbe, koncerti, ugostiteljski sadržaji i druga ponuda svojstvena takvim sajmišnim priredbama. Pretpostavlja se kako će zbog dobrog položaja i neposredne blizine autoceste A1 šibenski sajam imati posjetitelje koji će pristizati iz raznih dijelova Hrvatske, kao i iz susjednih država.

Podi bi početkom rujna trebali izgledatio ponešto drukčije (foto TRIS)

Podi bi početkom rujna trebali izgledati ponešto drukčije (foto TRIS)


VEZANE VIJESTI