Neovisni novinarski portal
13.5.2021.
GOSPODARSTVO
Novi poslovi NCP-a u Crnoj Gori: Pontoni iz Mandaline putuju za Boku Kotorsku

Novi poslovi NCP-a u Crnoj Gori:
Pontoni iz Mandaline putuju za Boku Kotorsku

Iz  Marinetek NCP-ovih pogona u Mandalini u Crnu Goru će izvesti valobrane i pontone vrijedne 800.000 eura.NCP (1)

Na međunarodnom javnom nadmetanju tvrtke “Luka Kotor” A. D. za nabavku i instalaciju plutajućeg valobrana u marini u Kotoru izabrana je šibenska tvrtka Marinetek NCP.  Vrijednost ukupnih radova iznosi 200.000 eura, a isporuka i instalacija tri pontonska valobrana tip M3820BRS sa pripadajućom opremom predviđena je već za kraj travnja.

Još jedan veliki uspjeh u Crnoj Gori Marinetek NCP-a je i potpisivanje 600.000 eura vrijednog ugovora sa tvrtkom Imperio Holdings Limited iz Tivta za gradnju i dostavu betonskih plutajućih elemenata sa svim sastavnim elementima, opremom i potrebnom dokumentacijom na lokaciji Meljine u Boki Kotorskoj.

U prostoru sadašnje lučice planira se izgradnja marine kapaciteta 150 vezova, s kompletno opremljenim vezovima, priključcima za opskrbu vodom i strujom, te mogućnošću cjelogodišnjeg boravka plovila. Marinetek je ponudio rješenje za marinu sa ukupno 32 standardna Heavy Duty pontona za formiranje šest gatova širina 2,5 m, tri  četiri metra. – Projektom marine bilo je nužno maksimalno sačuvati izvornu lučicu, i oplemeniti je prilagođenim modernim tehnološkim rješenjima, u čemu smo na zajedničko zadovoljstvo i uspjeli – kažu iz NCP-a.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI