Neovisni novinarski portal
14.5.2021.
IZDVOJENO / UKRATKO
Volonterima iz devet organizacija 6,5 milijuna EU-kuna

Volonterima iz devet organizacija 6,5 milijuna EU-kuna

IPAIV

U Kući Europe u Zagrebu, na adresi Augusta Cesarca 6, danas se javno predstavlja 9 projekata organizacija civilnog društva koji su iz Europskog socijalnog fonda primili podršku ukupne vrijednosti veće od 6,5 milijuna kuna, kako javlaju iz Ureda za udruge Vlade RH.

– Projekti će poticati razvoj kvalitetnih i održivih programa volontiranja, te promicati vrijednosti volonterstva  i njegovu važnost za društveni i gospodarski razvoj u Republici Hrvatskoj. Očekuje se da će se provedbom ovih projekata, koje financira Europska unija, a sufinancira Ured Vlade RH za udruge, povećati broj građana koji sudjeluju u volonterskim aktivnostima, kao i broj organizacija civilnoga društva i javnih ustanova koje provode kvalitetne volonterske programe koji pomažu volonterima da steknu vrijedne kompetencije i osnaže potencijal za aktivno uključivanje u tržište rada. Aktivnosti će se provoditi u partnerstvu između organizacija civilnog društva, obrazovnih institucija, tijela javne uprave i jedinica lokalne i regionalne samouprave  u deset hrvatskih županija – napominje Marta Raljević iz Odjela za provedbu programa EU i međunarodnu suradnju Ureda za udruge Vlada Republike Hrvatske.

– Volonterski programi koji će se provoditi kroz ove projekte uključuju mobilne timove podrške socijalno ugroženim obiteljima i roditeljima, osnivanje volonterskih info centara za podršku liječenim alkoholičarima i žrtvama obiteljskog nasilja, osnivanje Volonterskog centra Vukovar, osposobljavanje školskog osoblja za organizaciju volonterskih inicijativa te uključivanje ranjivih skupina društva u aktivnosti lokalne zajednice kroz volonterstvo. Projekti su ugovoreni u sklopu programa dodjele bespovratnih sredstava Podrška programima organizacija civilnog društva aktivnih u području volonterstva za jačanje gospodarske i socijalne kohezije koji će se financirati iz Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala. Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva i Ured Vlade RH za udruge odgovorni su za praćenje uspješnosti provedbe ovih projekata – obavještavaju iz UZUVRH-a.

U prilogu možete kliknuti na popis organizacija i opis projekata odabranih za financiranje.

Popis projekata volontiranje OP RLJP IPA IV


VEZANE VIJESTI