Neovisni novinarski portal
14.5.2021.
POLITIKA
Ljubica Šinkić Selman, predsjednica Općinskog vijeća Općine Pirovac s Nezavisne liste Loza (Foto: H.Pavić)

Predsjednica Općinskog vijeća Pirovca najavila tužbu protiv načelnika

Ljubica Šinkić Selman, predsjednica Općinskog vijeća Općine Pirovac s Nezavisne liste Loza (Foto: H.Pavić)

Ljubica Šinkić Selman, predsjednica Općinskog vijeća Pirovca s Nezavisne liste ‘Loza’, odgovara na optužbe načelnika Ivana Gulama i čelništva pirovačkog HNS-a i SDP-a, te najavljuje tužbe zbog klevete.

Ljubica Šinkić Selman, predsjednica Općinskog vijeća Općine Pirovac s Nezavisne liste Loza (Foto: H.Pavić)

Ljubica Šinkić Selman, predsjednica Općinskog vijeća Općine Pirovac s Nezavisne liste Loza (Foto: H.Pavić)

– Problem je što ja glasno pitam ono što zanima mene i mještane Pirovca. Problem je što sam nezavisna vijećnica i predsjednica vijeća s Nezavisne liste ‘Loza’, koju je sklona svojatati i jedna i druga suprostavljena strana u Općinskom vijeću Pirovca. Bez obzira na prozivanja i optužbe, ostajem nezavisna. Neću se koalicijski vezati ni za jednu stranu ni dizati ruku za ili protiv nekog prijedloga samo zato što on dolazi s ove ili one strane – rekla je Ljubica Šinkić Selman na konferenciji za novinare koju je sazvala kako bi odgovorila na optužbe načelnika Pirovca Ivana Gulama (HNS), čelnika pirovačkog HNS-a Zvonimira Dobrovića i SDP-a Igora Meića.

Oni su je prozvali da je na posljednoj sjednici Općinskog vijeća ‘spriječavala otvaranje novih radnih mjesta i gospodarski napredak Pirovca’, odbijanjem glasovanja za ugovaranje poslova s Komunalnim poduzećem ‘Vrilo’, za smanjivanje komunalnog doprinosa za 45 posto marini Adriatic Charter, te je optužena da štiti bivšu vlast na čelu s bivšim načelnikom Antom Šparicom…, a sve zato jer je njena sestra zaposlena kao prometni redar u Općini Pirovac.

Kako je kazala, s dnevnog reda sjednice je skinula točku kojom se općinskom komunalnom poduzeću Vrilo d.o.o trebalo od 1.lipnja povjeriti odvoz i gospodarenje otpadom i predložila je da u što kraćem mogućem roku  sazovu novu sjednica, na kojoj bi novi direktor tvrtke predstavio plan i program poslovanja, stoga jer postoje razlozi za nepovjerenje, koje, za sada, nije spremna iznositi.

Za reviziju poslovanja Općine za bivše HSS-ove Vlasti, rekla je Šinkić, načelnik Gulam nije ni trebao odluku Vijeća, jer je sam može zatražiti u svakom trenutku.

– Već je postojala odluka Vijeća s druge sjednice na kojoj su svi vijećnici podržali reviziju i ne znam što je načelnik osam mjeseci čekao s revizijom – rekla je Šinkić Selman.

Odluku da ne podrži popust od 45 posto za komunalni doprinos za marinu, investitoru Adriatic Charter d.o.o, obrazložila je tvdnjom da bi naknadnim mijenjanjem uvjeta u neravnopravan položaj bili dovedeni drugi ponuđači koji su se javili na natječaj za koncesiju.

– Također, smatram da su tih 250.000 kuna, koliko bi iznosio popust, i te kako važni za Pirovac i da se s njima može puno toga učiniti – rekla je Šinkić Selman.

Prozivanje da za zapošljavanje sestre posebno ju je ogorčilo. – Moja sestra na mjestu prometnog redara radi od 10.srpnja 2012. godije. Zaposlila se davno prije nego sam se ja politički angažirala. Radi pola radnog vremena na neodređeno. Kako bi to raščistili, zatražila sam da se provjeri postoji li neregularnost kod njezinog zapošljavanja. Utvrđeno je da je sve bilo regularno, a kako demantija ni isprike meni i mojoj obitelji nije bilo, zadovoljštinu ću potražiti na sudui – rekla je Šinkić Selman.

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI