Neovisni novinarski portal
18.5.2021.
IZDVOJENO / KULTURA
Legendarni šibenski bend The Strings nastupa na proslavi Dana sv. Patrika

Legendarni šibenski bend The Strings nastupa na proslavi Dana sv. Patrika

The Strings, predvođeni Mirom Odakom i Krešimirom Šakićem, nastupit će na nultom danu (14. ožujka) prve višednevne proslave sv. Patrika u Šibeniku. Ovo im je prvi koncert nakon 20 godina pauze.

The Strings od prije dvadesetak godina: Miro Odak, Jurica Rajčić, Krešimir Šakić, Vojo Marković i Mirko Pulić (Foto: Sibenik.in)

The Strings od prije dvadesetak godina: Miro Odak, Jurica Rajčić, Krešimir Šakić, Vojo Marković i Mirko Pulić (Foto: Sibenik.in)

Kakve god vam bajke pričali o šibenskoj rock sceni u prošlosti, činjenica je jedna jedina: nikad bolje, raznovrsnije i kvalitetnije scene nije bilo od one u predratnim godinama, na prijelazu iz osamdesetih u devedesete. Okupljeni uglavnom oko tijesne pozornice u klubu Mjesna zajednica (radio do 23 sata!), svoje su autorske pokušaje uvježbavali Close Distance, K 15, Famozni Doc i mnogi drugi. A na toj su sceni The Strings nedvojbeno bili glavne face.

Zašto je tome tako bilo, moglo bi se raspravljati. No, eto, najviše se cura okupljalo oko njih, imali su reputaciju najvećih gradskih zvijezda, imena članova znao je cijeli grad, povremene kadrovske promjene u grupi bile su vruće teme šibenskih kuloara, snimali su spotove, a dogurali su i do nastupa u zagrebačkom Saloonu.

Originalnu jezgru Stringsa činili su Miro Odak (vokal), Krešimir Šakić (bas), Jurica Rajčić (gitara), Vojo Marković (gitara), Branimir Zmijanović – Zmija (klavijature) i Mirko Pulić (bubnjevi). U takvoj će formaciji nastupiti i 14. ožujka u bivšem hotelu Krka, u sklopu četverodnevne proslave sv. Patrika.

Oduvijek inspirirani Rolling Stonesima, Deep Purpleom, Indexima i ostalim rock teškašima, uz pokoju autorsku skladbu, Stringsi se jednokratno vraćaju na scenu. Dvadesetak godina od prestanka djelovanja, podsjetit će nas na najbolje godine šibenske rock scene čiju je ekspanziju naprasno zaustavio rat.

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI