Neovisni novinarski portal
14.5.2021.
KRONIKA 112 / UKRATKO
Ilegalni imigranti: u teretnom vlaku u Kninu i Perkoviću 19 slijepih putnika iz Sirije

Ilegalni imigranti:
u teretnom vlaku u Kninu i Perkoviću 19 slijepih putnika iz Sirije

Na željezničkim postajama u Kninu i Perkoviću prometnici HŽ-a, policajci i carinici pronašli su čak 19 ilegalnih emigranata. U 8.50 sati na kninskom kolodvoru na teretnom vlaku koji je vozio iz smjera Zagreba prema Splitu prometnik je između vagona ugledao dvojicu slijepih putnika.

Knin - Vlakovi

Prometnik je na željezničom kolodvoru u Kninu u nedjelju trčao za teretnim vlakom koji vozio na liniji Zagreb – Split. U 8. 50 sati zaustavio je vlak jer je na platformi među vagonima primjetio dvojicu slijepih putnika. Nije se s njima mogao sporazumjeti, pa je pozvao policiju.  Kako saznajemo iz policije, oni su do Knina stigli vozeći se na krovu, a otkriveni su kad su sišli po vodu i hranu. Njih dvojicu su policajci odveli u kninsku policijsku postaju.

Samo jedan od dvojice imao je osobne dokumente, ali na arapskom jeziku i pismu, tako da se još ne zna njihov identitet ni državljanstvo. Pretpostavlja se da su Sirijci, barem po onome što su ih policajci za sada uspjeli razumjeti. Iz takve loše komunikacije i drugih znakova, policajci su ustavovili da nisu putovali sami. Na takav zaključak upućivala je količina hrane i vode koju su u Kninu ukrcali na vlak: sedam štruca kruha i 15 litara vode. Isti vlak, koji je nastavio put prema Splitu, zaustavljen je u Perkoviću. U plombiranom teretnom vagonu policajci i carinici pronašli su još 17 ilegalnih imigranata, muškaraca i, pretpostavlja se, drugih članova obitelji dvojice prethodno pronađenih. Među njima je i jedan dječak. – Još uvijek ne znamo odakle su ni gdje su prešli hrvatsku granicu. Najvjerojatnije će dobiti prekršajni nalog zbog ilegalnog prelaska granice i bit će vraćeni u zemlju iz koje su došli, na granični prijelaz s kojeg su ušli u Hrvatsku. Ako zatraže azil, bit će smješteni u centru za azilante – rekla nam je glasnogovornica Policijske uprave Šibensko-kninske Marica Kosor. Najvjerojatnije odredište slijepih putnika je Italija.

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI