Neovisni novinarski portal
12.5.2021.
KULTURA / SCENA
Dani sv. Patrika: Dublin, Tokio, Los Angeles, Šibenik…

Dani sv. Patrika:
Dublin, Tokio, Los Angeles, Šibenik…

Prva proslava sv. Patrika u Šibeniku dogodit će se 16. i 17. ožujka u bivšem hotelu Krka.

Domagoj Celner i Igor Bergam

Domagoj Celner i Igor Bergam

Belfast Food su najznačajnije ime šibenske proslave sv. Patrika, no publiku u nedjelju i ponedjeljak (16. i 17. ožujak) očekuje još kvalitetnih nastupa. Na današnjoj tiskovnoj konferenciji Domagoja Celnera iz agencije CD Media Art i Igora Bergama, dvojca koji organizira koncerte) istaknuto je kako se Šibenik prvi put priključuje globalnoj proslavi sv. Patrika, tradiciji koja u svijetu ima tradiciju dugu i tisuću godina. „Slavi se svuda po svijetu; u Dublinu, Tokiju, Los Angelesu, a sad prvi put i u Šibeniku“, rekao je Celner, otkrivši da je cijena ulaznica za nedjelju 30, ponedjeljak 40, a za oba dana 50 kuna.

Igor Bergam, koji stoji iza programa „Kulturaljka“ i festivala Regius, najavio je glazbene zvijezde glazbenog dijela Dana sv. Patrika. „U nedjelju nastupaju šibenski blues/rock sastav The Pulse, zatim dva zagrebačka celtic-punk sastava The Blarney Stones i Paddy’s Allstars. Ponedjeljak je rezerviran za najveće zvijezde Belfast Food, te primoštenski alter-rock bend Lent i šibensku hard rock grupu The Passengers.“

Dodatni program uključuje i plesne koreografije šibenske skupine Toxic i zagrebačke Irish Maiden, koju predvodi irski plesač Paul O’Grady (nedjelja), dok je za ponedjeljak najavljena i bogata lutrija. Usto, bit će organizirano i natjecanje u ispijanju piva, kao i turnir u obaranju ruku.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI