Neovisni novinarski portal
12.5.2021.
EKOLOGIJA / IZDVOJENO
Sve raspoložive vatrogasne snage angažirane u borbi protiv poplava u Šibeniku i okolici

Sve raspoložive vatrogasne snage angažirane u borbi protiv poplava u Šibeniku i okolici

Tijekom posljednja 24 sata na području Šibenika i okolice palo je 76 litara kiše po metru četvornom. S obzirom na veliku količinu oborina posljednjih tjedana, tlo, kao ni odvodni kanali, nisu mogli primiti toliku količinu vode i diljem županije su zabilježene poplave podruma i nižih kuća.

Poplave u Šibeniku (6) - kopija

Vatrogasna zajednica Šibensko-kninske županije javlja da su vatrogasci tijekom jutra odradili i još odrađuju više od 45 intervencija ispumpavanja objekata u Erveniku, Kistanjama, Đevrskama, Nuniću, Smrdeljima, Raslini, Zatonu, Šibeniku, Zablaću, Bogdanovićima, Bribiru, Jadriji, Srimi i na otoku Zlarinu. Na terenu su sve raspoložive vatrogasne snage i sredstva.

Među ostalim objektima, polavljena je i škola na Meterizama, gdje se nastava održava otežano. Poplavljeni su uredi, svjetlarnik i glavni hol osnovne škole Meterize. Vatrogasci ispumpavaju vodu iz uglavnom podrumskih prostora u šibenskom Docu, Dragi, na Mimincu i Šubićevcu. Na otoku Zlarinu, saznajemo iz Centra 112,  podrume kuća je poplavila bujica što je došla iz brda. U potpunosti su poplavljeni prostori Veslačkog kluba ‘Krka’ i kafić ‘Faust’ u Docu. Šteta je velika. Srećom, u poplavama nema ozlijeđenih, jer su vlasnici na vrijeme isključili napajanje ugroženih objekata električnom energijom. Nema ni prometnih nesreća. Iz Grada Šibenika javljaju i kako su noćašnje kiše poplavile i šibenski dječji vrtić i jaslice Tintilinić. Radi se o slijevanju vode kroz krovište dječjeg vrtića. Mališani će u četvrtak iz Tintilinića biti izmješteni u dječji vrtić Građa.  [wzslider]

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI